Hírek

Újabb város ünnepelhette első Pride-ját Ázsiában

Bár Quezon City neve legtöbb olvasónk számára talán ismeretlen, ez a kelet-ázsiai szigetország, a Fülöp-szigetek legnagyobb városa. Nevét az ország első elnökéről, Manuel Luis Quezón y Molináról kapta, népessége mintegy 2,7 millió fő. Ami miatt ma különösen fontosnak éreztük, hogy írjunk róla az a Quezon City Pride, amelyet a város történetében először a múlt szombaton szerveztek meg.

Quezon City Pride

A Pride-nak két célja volt. Egyrészt megünnepelték az első fülöp-szigeteki Pride húszéves évfordulóját, másrészt így kívánták felhívni a figyelmet a Quezon City Pride Tanács megalakulására, amely a sokszínűség hirdetését tűzte ki céljául.

“Egyenlőség a munkahelyen, a szociális szolgáltatásokban és az élet minden területén, függetlenül a nemi identitástól és szexuális orientációtól” – olvasható a felvonulás alkalmából kiadott közleményben. A sétán, amelyen a városi önkormányzati hivatal munkatársai is részt vettek, négyezren gyalogoltak, köztük legalább száz LMBTQ-szervezet tagjai is. A rendezvény gyertyagyújtással kezdődött, így kívántak megemlékezni az AIDS áldozatairól.

PHILIPPINES-GAY-RIGHTS

Egy hónappal ezelőtt Hong Kong is megszervezte a maga Pride-ját, bár ott már az ötödik alkalommal és kétezer ember vonult az utcára. A melegek élettársi kapcsolata, vagy házassága egyik országban sem engedélyezett. Hogy melyik ázsiai országban mutatkozik erre jelenleg a legnagyobb esély, azt korábban mi is megírtuk.

Forrás: Gaystarnews

 

hirdetés
Previous post

Hetero színészek, akik meleg karaktereket alakítottak

Next post

A szép mosoly és az ápolt fogak titka - 1. rész