Hírek

Újabb szigeten szavazták meg az azonos neműek házasságát

Számos jó hírrel szolgált az év utolsó néhány hónapja az egyenlő házasságért küzdőknek szerte a világon, hiszen Ausztria Alkotmánybírósága kimondta, hogy legkésőbb 2019-től házasodhatnak az azonos nemű párok, Ausztráliában is fejet hajtott a parlament a népakarat előtt és október végén egy Nagy-Britanniához tartozó kis sziget a La Manche-csatornában is az egyenlő házasság mellett döntött.

A jó hírek sorozata azonban mindezzel nem ért véget, hiszen úgy néz ki a szintén Nagy-Britanniához tartozó tengerentúli terület, Szent Ilona szigete is lehetővé teszi a meleg és leszbikus párok számára a házasságkötést.

Szent Ilona szigete

A hely elsősorban arról ismert, hogy 1821-ben itt hunyt el a száműzetésben élő Bonaparte Napóleon, de idén sok figyelmet kapott, amikor a világ legidősebb teknősbékájáról, a történetesen Szent Ilonán élő Jonathanról kiderült, hogy meleg.

Azt már jóval kevesebben tudják, hogy a 4500 állandó lakót számláló szigetnek saját törvényhozó szerve van. E tanács pedig a héten 9:2 arányban megszavazta a házassági egyenlőségről szóló törvényjavaslatot! Miután a kormányzó, Lisa Phillips aláírja a törvényt, heteken belül össze is lehet adni az első azonos nemű párokat – az nem derül ki, van-e ilyen a szigeten és ha igen, pontosan hányan.

Pár fotó Szent Ilona szigetéről

A döntés hatálya kiterjed a világtól még inkább elzárt két másik dél-atlanti-óceáni szigetre, Ascensiónra és Tristan da Cunhára is, amelyek lakossága a legutóbbi népszámlálás alapján 5633, valamint 293 fő.

Previous post

‘Tis the Season

Next post

Török imám - A szakáll nélküli férfiak könnyen összekeverhetőek a nőkkel