Hírek

Újabb nagyhatalom élére választottak homofób elnököt

Pár hónappal azután, hogy eltávolították hivatalából Dél-Korea korrupciós botrányba keveredett elnökét, Pak Gun Hjet, előrehozott választást kellett tartani a távol-keleti országban. A három televíziós társaság által megbízott közvéleménykutató cég exit polljai szerint Dél-Korea új elnöke a liberális Moon Jae-in lesz.

Az adatok szerint a korábban emberi jogi ügyvédként dolgozó politikus 41.4 százalékot, míg riválisa, a konzervatív Hong Joon-pyo 23.3 százalékot kapott. Győzelme nem ad túl sok okot az örömre a koreai LMBT-közösségben, Moon ugyanis következetesen homofób álláspontot képvisel.

Moon Jae-in

Két héttel ezelőtt, egy élőben közvetített elnöki vitában például megkérdezték tőle, ellene van-e a homoszexualitásnak? „Ellenzem” – érkezett a válasz. Amikor a moderátor visszakérdezett, hogy a homoszexualitással szemben pozicionálja-e magát, ismét csak annyit mondott, hogy „természetesen„.

Moon Jae-in emellett arra is kitért, hogy véleménye szerint a hadseregben szolgáló meleg katonák gyengítik a csapategységet, valamint – mindezek után már nem is meglepő módon – ellenzi az azonos nemű párok házasságkötéshez való jogát.

Pár héttel ezelőtt a dél-koreai hadsereg tábornoki keveredett botrányba, miután napvilágra jutott, hogy jóváhagyásukkal nyomoznak különböző társkeresőkön a sereg meleg katonái után.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin