Lifestyle

Újabb magyar éremmel és fantasztikus bulival ért véget a párizsi Gay Games

Augusztus 12-én, vasárnap ért véget Párizsban a 10. Gay Games, amelyen az LMBTQ-közösség több, mint 10 ezer sportolója mérettette meg magát 36 sportágban 10 napon keresztül. A rendezvényen – amelynek főszervezőjéről, Manuel Picaud-ról készített portrénk itt olvasható – természetesen magyar delegáció is képviseltette magát és a nyitó ceremóniáról, valamint az első napok szép hazai sikereiről Hegedüs J. Csaba révén magazinunk is beszámolt.

Hazánk hírnevét az utolsó napokban Török Benjamin, valamint Réka és Marcsi öregbítette. Benjamin a szombati maratonon (42 km) ért el fantasztikus eredményt, ezüstérmet hozhatott haza, a hölgyek pedig standard táncban végeztek 4. helyen. Mindannyiuknak szívből gratulálunk! (Benjaminnal tavaly készített interjúnkért ide kattintsatok!)

Török Benjamin ezüstérmével, amelyet maratonon szerzett

 

Réka és Marcsi a női társastáncban

Nem mintha halkan kezdődött volna, de ahogy teltek a napok a hangulat még annál inkább fokozódott. Párizsban amúgy is el lenne az ember mint turista hetekig anélkül, hogy unatkozna. A Gay Games felemelő, szórakoztató, vonzó, káprázatos, érdekes programjai csak úgy váltogatták és sokszor fedték is egymást. Természetesen ügyelünk arra, hogy kipihenten, feltöltődve álljunk mindig rajthoz… Aminek látszik is kiváló eredménye. Mégis, sokszor kerestük azokat a pillanatokat amikor aludni is lehetett. Nehezen bírtunk betelni a rengeteg vonzó programmal” – idézi fel emlékeit az azóta már hazatért Csaba.

Hogy milyenek voltak a szórakozási lehetőségek, a záróbuliról nem is beszélve? “A párizsi melegnegyedben sok bár és szórakozóhely van, amelyek dugig voltak. Emellett a szervezők hatalmas tematikus bulikat is szerveztek, amelyekről ajtózáráskor kellett kitessékelniük az embereket. Ők tehettek róla, hisz a kiváló zene, fényeffektusok, basszus, konfettiágyúk, show-k és nem utolsó sorban a társaság egy szinte függőséget okozó, szédítő kombináció volt minden alkalommal. A záró ceremoniára a szervező sportegyesületek nagyon profi, szórakoztató, emblematikus előadásokkal jöttek a szabadtéri, város központi színpadra. Rengeteg paróka, szoknya, kreatív kosztüm és kellék halmazával kisegített káprázatos és vicces koreográfiákkal fokozták a hangulatot. A reggel hatig tartó záróbulin két óriás termet biztosítottak a sok ezer fős tömegnek Párizs északi hangár területein… Röviden: szervezettség, tapasztaltság, nyitott gondolkodás, támogatottság, összefogás.

A főszervezők a nagyszínpadon

A záróceremónia fényei

De Csabának más miatt is fontos emlék lesz a 2018-as Gay Games. “Életemben először önkénteskedtem maratonon. Úgy voltam vele… Rengeteg emberre van szükségük, sok önkéntes fáradt már az egyhetes rendezvény végére, úgysem futom ezt a távot, miért ne? Mivel ‘töltőállomáson’ voltam még fel is tudtam ajánlani a magyar futótársaknak a speckó energiaitalaik megőrzését és odaadását verseny közben. Nagyon érdekes tapasztalat volt. Négyen voltunk az első állomáson (körülbelül 2.5 km-nél), a legmeredekebb emelkedő csúcsán. Az első tömeghullàmra nem készültünk rendesen, nagyon sokan voltak és egyszerre, hosszasan… Így izzadásig hajráztuk a pohár víz töltését, banánszelet darabolását és ezek osztogatását. 4 x 10.6km-es kört kellett csináljanak a futók, viszont többsége félmaratont futott, így a tömeg egyre ritkult és a távolság köztük nőtt… Ez azt jelentette, hogy minél több egyéni biztatást és segítségét tudtunk adni nekik a következő körökre, valamint a befutóra. Bár reggel 8-kor volt a rajt, nagyon meleg lett a maraton végére, többeknek szüksége is volt az alaposabb támogatásra és nagyon hálásak is voltak érte. A fárasztó munka után feltöltődés volt elcsípni eredményhirdetéskor a Benjamin ezüstérem-átadása keltette örömhullámot.

Zárásként íme még néhány fotó és videó az utolsó napokról és a bulikról!

A folyamatos tudósításért külön köszönet Hegedüs J. Csabának, az Atlasz Sportegyesület futójának.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb