Hírek

Újabb Hetero Pride felvonulás fordult szánalmasba

Egy héttel azután, hogy a kaliforniai Modestóban Hetero Pride felvonulást szerveztek, a Super Happy Fun America nevű szervezetnek köszönhetően múlt hétvégén Bostonnak is jutott egy. A szervezőket az sem tántorította el, hogy a modestói abszolút érdektelenségbe fulladt. Az hagyján, hogy az ellentüntetők többen voltak, de még a rendőri létszám is túltett a vonuló, magát büszke heteroszexuálisnak valló társaságon.

 

Unalomba fulladt a Hetero Pride felvonulás

 

A szélsőjobboldali és fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetekhez ezer szállal kötődő Super Happy Fun America bizakodó volt, kétezer ember vonulásához kértek engedélyt a városházától. Ehhez képest csak néhány százan érkeztek – szembeötlő, hogy az ellentüntetők száma meghaladta az ezret.

Íme néhány fénykép, a vonulás végén egy színpadon beszédek is voltak.

 

 

A feszültség a vonulók és a tüntetők között pattanásig feszült, többen verekedésbe is keveredtek, ami miatt a rendőrségnek 36 embert kellett előállítania – hogy melyik csoportból pontosan hányat, azt egyelőre nem tudni.

Aki további részletekre kíváncsi, azoknak ajánljuk az alábbi videókat a felvonulásról, a felvonulókról és az ellentüntetésről. Jól mutatja ennek az eseménynek a politikai átitatottságát a kamion ami többek között a Trump 2020, valamint Építsd meg a falat (Build that wall) üzenetekkel lett kidekorálva.

 

No Title

Boston’s #StraightPride was outnumbered by over 1,000 counter-protestors who “drowned out” their anti-gay speeches. Read more: https://t.co/r50T11gQIO pic.twitter.com/DUN9E2EaLp

No Title

The float in the “Straight Pride Parade” features “2020 Trump” and “Build The Wall” signs #WCVB pic.twitter.com/fnVfZ3EOnd

No Title

This is a mess. Parade has dissolved. Milo marching though the street. Fights all over. pic.twitter.com/iJfnFSTFIc

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb