Hírek

Újabb államban tiltják be az átnevelő terápiákat

Az Amerikai Egyesült Államokban egyre több államban tiltják be az átnevelő terápiákat és most egy újabb csatlakozott hozzájuk.

A világ számos országában teszik tönkre az úgynevezett átnevelő terápiák az LMBTQ fiatalok életet. A terápiák sokszor primitív és barbár módszerekkel próbáljak a fiatalok szexuális beállítottságát megváltoztatni, hogy heterók legyenek. A terápiákon átesett fiatalok nyolcszor nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok és hatszor nagyobb eséllyel szenvednek depresszióba, mint az azokon át nem esett társaik.

Az USA-ban eddig is számos állam döntött már ezek betiltása ellen és az ügyhöz most Hawaii is csatlakozott. A törvény értelmében nem lehet ilyen terápiákat tartani és az iskolákban a tanárok sem győzködhetik a diákokat, hogy heterónak lenni sokkal jobb, mint melegnek. A döntésnek természetesen voltak ellenzői is, de szerencsére az ő véleményük nem érdekelte a döntéshozókat. Ezzel Hawaii lett a hatodik állam az országban, ahol betiltottak a terápiákat Kalifornia, Oregon, Illinois és D.C. mellett.

Previous post

Troye Sivan a Rolling Stone magazin címlapsztárja

Next post

Németország vs. Merkel: ki győz az egyenlő házasság ügyében?