HírekPride

Újabb állam tartotta meg történelme első pride-ját

Goa India legkisebb állama a Dekkán-félsziget nyugati részén. Az államot erdő-borította hegyek magas karéja zárja 50–60 km-es sugarú félkörben a tengerpartra. Goa azonban nem egyszerűen csak India egy darabja. Minden indiai államnak más arca, jellege, népei vannak, de Goa a szokásosnál is jobban elüt a többitől.

Goa – vörös színnel jelölve az India térképen (forrás: Wikipedia)

A goaiak uralkodó nyelve, a konkani, zenéjük, táncaik, irodalmuk, egész kultúrájuk eltérőbb. A konkanik a dravidák, az indoárják, arabok, hunok, örmények és kasmíriak egyfajta keverékének tartják magukat, amelyeket a közös hagyományok egybeforrasztottak. Bár majdnem minden második goai Goán kívül él – sokan Kelet-Afrikában – mindenhol külön, zárt közösséget alkotnak.

A világ e különleges szeletének fővárosában, Panadzsiban a hétvégén tartottak először melegfelvonulást és az előzetes félelmek ellenére hatalmas sikert aratott. A hangulathoz és a tömeg méretéhez egyértelműen hozzá tett az is, hogy Goa kiemelten népszerű a nyugatról érkező turisták körében, akik közül sokan el is mentek vonulni és a sokszínűséget ünnepelni.

Be akarjuk bizonyítani az államnak, hogy létező közösség vagyunk. Szeretnénk ha egy kicsivel több elfogadás és befogadás lenne, ebben ugyanis le vagyunk maradva India többi részétől” – nyilatkozta egy szervező.

yutheekaborkar on Twitter

What a fabulous day #goapride #goaprideparade #LGBTPROUD

With all the proud people <3 #goapride #firstever #lgbtq #equality #samelove

Antara Bhide (@pagal_bandar) által megosztott bejegyzés,

#GoaRainbowGayPride2017 #GoaPride #GayPride #Goa

Vishal Pinjani (@vishalpinjani) által megosztott bejegyzés,

Forrás: Wikipedia, Gaystarnews

Lenny Kravitz post inject banner
Previous post

Kevin Spacey váratlanul bejelentette, hogy meleg

Next post

Fotósorozat - Habfiúk a világ körül