Nagyvilág

Új-Zéland betiltaná az átnevelő terápiákat

2020-ban az új-zélandi Munkáspárt ígéretet tett rá, hogy kormányon maradva betiltja az úgynevezett átnevelő terápiákat. Ígéretükről nem feledkeztek meg és a napokban Kris Faafoi igazságügyi miniszter bejelentette: törvényt alkotnak róla és legkésőbb 2022 februárjáig be is tiltják a káros eljárást.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

A kezdeményezés széles politikai támogatást élvez, a jobboldali Nemzeti Párt is kiáll mellette. Ezt a párt vezetője, Judith Collins erősítette meg sajtótájékoztatón.

A törvény benyújtásának leghangosabb támogatója azonban a Zöld Párt, amely hangsúlyozza: a vallási szervezetek sem kaphatnak mentességet a terápiák betiltása alól.

 

 

Új-Zélandon tavaly év végén tartottak parlamenti választást, amelynek eredményeként ma a szigetország törvényhozása a “legmelegebb” az egész világon. Részletek:

 

Hivatalos: Az új-zélandi parlament a legmelegebb a világon

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb