Hírek

Új plakátokkal folytatja kampányát a Coca-Cola

Szerda délelőtt bejárta a magyar sajtót, miszerint a Coca-Cola reklámkampányában üdítős üvegek veszik át a heteroszexuális és azonos nemű párok helyét. A szivárvány azonban marad. A cég közleményben adott hírt arról, hogy a Sziget Fesztiválhoz időzítve új plakátokkal hirdetik a #loveislove kampányukat.

Szerdától a Szigeten és a hirdetési felületeiken is a szivárvány címkével ellátott palackok láthatóak, de a limitált szériás termékeket kizárólag a fesztiválon lehet majd vásárolni.

 

A jelenlegi plakátok egyike

 

A szerdától látható plakát

 

Az ügyben megkerestük a Coca-Colát is, sokakban felvetődött ugyanis, hogy politikai nyomásgyakorlás történt. Mint ismeretes, a Fidesz egyik országgyűlési képviselője a márka bojkottjára szólított fel, amíg nem tűnnek el az azonos nemű párok a hirdetési felületekről, valamint a Pesti Srácok is kikelt ellene.

Nem, nem politikai nyomásra cseréljük le a plakátokat. Eredeti terveinknek megfelelően a kampány első hetében a párok szerepeltek a plakátokon, a második héttől, a Sziget kezdetétől pedig a kizárólag a fesztiválon kapható, különleges és limitált szériás termékünk, a szivárványos címkével ellátott 0,5 literes palackos Coca-Cola és Coca-Cola zero” – olvasható a magazinunknak adott válaszban.

Az Index számolt be róla, hogy voltak akik a rongálásra is hajlandóak voltak annak érdekében, hogy ne kelljen az üdítőmárka reklámjait nézniük. Ez lett a sorsa többek között a Blaha Lujza téri villamosmegállóban látható plakátnak, amelyről aztán egy csapatnyi fiatal igyekezett eltüntetni a gyűlölködő feliratokat:

 

Fotó: Előd Fruzsina

 

A 444 pedig még egy videót is közzé tett, amelyet magukat „hazafinak” nevező fiatalok készítettek arról, hogy egy másik plakátot rongálnak, szétvernek egy utcai hirdetőtáblát – arra azért gondosan ügyelve, hogy az arcuk ne legyen látható.

Mint a „hazafiak” írták, „belekezdtek az utcák mentális mocskának eltakarításába„, emellett arra biztatják olvasóikat és támogatóikat, hogy adják meg személyes adataikat a Citizengo nevű, erősen jobboldali kötődésű petíciós oldalnak.

 

 

Illetve itt egy másik, olvasói fénykép a szomorú valóságról:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin