HírekKultúra

Új előzetes érkezett a Kitörölt fiúhoz!

Lucas Hedges-t is visszatérítő terápiára küldik a Kitörölt fiú új trailerében.

Bár már 2018-at írunk, még mindig vannak vallási fanatikusok, akik azt hiszik, az a feladatuk, hogy segítsenek a homoszexuálisoknak imádkozással elűzni nemi identitásukat. Valójában, ha megnézzük a Kitörölt fiú új előzetesét, megtudhatjuk, hogy jelenleg 77,000 embert tartanak visszatérítő terápiákon azok a hívők, akik arra kényszerítik őket, hogy megkérdőjelezzék saját identitásukat és eltemessék azt, aki bennük lakozik. Ahogyan azt az előzetesből is láthatjuk, ezek a helyek egyáltalán nem barátságosak vagy segítőkészek, éppen ellenkezőleg.

BOY ERASED | Official Trailer | Focus Features

77,000 people are currently being held in conversion therapy across America. For more information, please visit http://www.stoperasing.com. Starring Lucas He…

 

A Kitörölt fiú a 19 éves Jared, egy baptista házaspár fiának történetét mutatja be egy amerikai kisvárosban, akit arra kényszerítenek, hogy válasszon: elmegy egy visszatérítő terápiás programra vagy a családja, a barátai és a hit is száműzik őt. Jared hamarosan egy szektaszerű helyen találja magát, ahol úgy érzi magát, mint egy száműzött. Később kiderül, hogy az úgynevezett terápia sokkal többet árt, mint segítene – írja a Slashfilm.

Sajnálatos, hogy ez a történet még napjainkban is aktuális. A tény, hogy a vallásos szervezetek még mindig megpróbálják belekényszeríteni a homoszexuálisokat az ideális Keresztény életbe, egyszerűen nevetséges. A történetet e mellett még valóságosabbá teszi az, hogy igaz történeten alapszik, Garrard Conley’s memoárján, amelynek címe Kitörölt fiú: Egy identitás memoárja, Hit és Család.

Ha elutasítjuk, vagy figyelmen kívül hagyjuk a Kitörölt fiú című filmet, azzal ignoráljuk a tényt, hogy az USA-ban egyelőre csupán 14 állam tiltja a visszatérítő terápiák gyakorlatát. Ezek alapján még mindig nagy szükség van erre a filmre, mivel csakis a valóságot ábrázolja számunkra.

A film, melynek főszerepeiben Lucas Hedges-t, Nicole Kidmant és Russell Crowe-t láthatjuk, most pénteken kerül a mozikba New Yorkban és Los Angelesben, míg az USA többi részén várhatóan November 16-tól lesz látható. A magyarországi premierre pedig a hírek szerint a jövő év elejéig kell várnunk.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb