Nagyvilág

Úgy felhúzta magát a homofób politikuson, hogy elindul a választáson a meleg énekes

Clay Aiken 2004-ben / fotó: S.Bukley

 

Az Egyesült Államokban hétfőn jelentette be Clay Aiken, hogy demokrata színekben elindul az idén esedékes kongresszusi választáson. Az amerikaiak számára Aiken nem ismeretlen – a nyíltan meleg színész és énekes az American Idol tehetségkutatóban tűnt fel még 2003-ban, ahol a második helyen végzett.

 

 

Később a politika felé fordult, 2014-ben a választókörzetében megnyerte a demokraták előválasztását, de végül nem tudta legyőzni a veterán republikánus politikust, Renee Ellmers-t. Most azonban Aiken úgy felhúzta magát Észak-Karolina homofób kormányzóhelyettesén, hogy úgy döntött, visszatér a politikába.

Mark Robinson ugyanis – az állam második embere, aki 2024-ben valószínűleg indul a kormányzói posztért is – novemberben többek között a férgekhez hasonlította a homoszexualitást egy templomi beszédben. Itt azon is lamentált, hogy miért is létezik homoszexualitás: “Ezek az emberek [a heteroszexuálisok] felsőbbrendűek, mert olyasmit tudnak tenni, amit azok az emberek [a homoszexuálisok] nem tudnak. Mert Isten így teremtett. És belefáradtam abba, hogy a társadalom megpróbálja azt mondani nekem, hogy ez nem így van. Ha a homoszexualitás Istentől való, akkor milyen célt szolgál? Mire szolgál?” – kérdezte.

Aiken eredetileg nem tervezte, hogy ismét politikával foglalkozzon, de Robinson szavai után mégis az indulás mellett döntött. Erről a Variety-nek adott interjújában beszélt:

“Néma döbbenettel figyeltem, hogy valaki képes ennyire tudatlan lenni. Miután megnéztem a beszédét, azt mondtam, oké, majd én megmutatom neked a célját.”

 

2014-es kampányában megígérte, hogy nem fakad dalra a kampányeseményeken, és ezúttal ezt ugyan nem jelentené ki ilyen kategorikusan, de nem fogja keresni rá az alkalmat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb