Hírek

Úgy döntöttek, nincs szükség a rendőrségre a Toronto Pride-on

A Toronto Pride – ami a világ egyik legnagyobb pride felvonulása – szervezőbizottsága gyűlést tartott a héten, amelynek keretein belül megszavazták, szükség van-e rendőri jelenlétre az idei, 39. felvonuláson június 23-án vagy sem.

A dilemma hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen szinte minden évben más döntés születik a rendőri jelenlétről: 2016-ban kitiltották őket a rendezvényről, de később, 2018-ban engedélyezték nekik, hogy újra részt vehessenek a felvonuláson – írja a Gay Star News.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a 2015-ös Toronto Pride-on

Ezúttal az eredmény csupán pár emberen múlt, mivel 161-en örültek volna a rendőri jelenlétnek, de 163-an szavaztak amellett, hogy a rendőrségnek nincsen helye a rendezvényen.

A rendőrség iránt érzett bizalom hiányának megvannak a maga okai. 2017-ben az LMBTQ közösség nem nézte jó szemmel, ahogyan a rendőrség kezelte Alloura Wells, transz nő halálát.

Holttestét az eltűnés bejelentése után csak négy hónappal találták meg. Tavaly pedig a kanadai rendőrség eleinte tudatosan figyelmen kívül, hogy Bruce McArthur sorozatgyilkos célzottan meleg férfiak közül választotta ki áldozatait.

hirdetés
Previous post

Elfogadták Trump transzfób törvényét

Next post

Apja szerint lányát azért erőszakolta meg nevelőapja, mert ez büntetés volt azért, hogy leszbikus