Hírek

Úgy döntöttek, nincs szükség a rendőrségre a Toronto Pride-on

A Toronto Pride – ami a világ egyik legnagyobb pride felvonulása – szervezőbizottsága gyűlést tartott a héten, amelynek keretein belül megszavazták, szükség van-e rendőri jelenlétre az idei, 39. felvonuláson június 23-án vagy sem.

A dilemma hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen szinte minden évben más döntés születik a rendőri jelenlétről: 2016-ban kitiltották őket a rendezvényről, de később, 2018-ban engedélyezték nekik, hogy újra részt vehessenek a felvonuláson – írja a Gay Star News.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a 2015-ös Toronto Pride-on

Ezúttal az eredmény csupán pár emberen múlt, mivel 161-en örültek volna a rendőri jelenlétnek, de 163-an szavaztak amellett, hogy a rendőrségnek nincsen helye a rendezvényen.

A rendőrség iránt érzett bizalom hiányának megvannak a maga okai. 2017-ben az LMBTQ közösség nem nézte jó szemmel, ahogyan a rendőrség kezelte Alloura Wells, transz nő halálát.

Holttestét az eltűnés bejelentése után csak négy hónappal találták meg. Tavaly pedig a kanadai rendőrség eleinte tudatosan figyelmen kívül, hogy Bruce McArthur sorozatgyilkos célzottan meleg férfiak közül választotta ki áldozatait.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb