Hírek

Tűz egy berlini melegszanuában – Hárman meghaltak

Vasárnap este 22:23-kor riasztották a tűzoltókat, hogy kigyulladt egy kétezer négyzetméteres szauna.

 

Az egykori Nyugat-Berlin központjában, a Schöneberg negyedben található Steam Works (Apollo Splash Club) melegszaunában csaptak fel a lángok. A létesítmény egy hétemeletes épület alagsorában és a földszinten üzemelt, a tűz elől sokan törülközőben és köntösben menekültek az utcára. A kiérkező tűzoltóknak jelezték, hogy odabent még emberek vannak.

A szaunában egy folyosókból, apró fülkékből és benyílókból álló labirintus is található, a hatóságok szerint ezért kifejezetten nehéz volt a mentés. A tűzoltóknak emellett 60 elszeparált kabinon kellett áttörniük magukat.

A zegzugos klub kabinjaiban három személyt találtak, rajtuk a mentők már nem tudtak segíteni. Az első feltételezések szerint füstmérgezés okozta a halálukat. Egy negyedik embert sikerült élve kimenteni, őt súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba.

A tűz idején körülbelül harmincan tartózkodtak a létesítményben. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, bár a Berliner Zeitung napilap szerint a földszinti rész mennyezetéből indultak a lángok.

A szauna felett egy 114 lakásos idősek otthona található, szerencsére a tűz nem terjedt át az épület többi részére.

 

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin