Hírek

Tűz egy berlini melegszanuában – Hárman meghaltak

Vasárnap este 22:23-kor riasztották a tűzoltókat, hogy kigyulladt egy kétezer négyzetméteres szauna.

 

Az egykori Nyugat-Berlin központjában, a Schöneberg negyedben található Steam Works (Apollo Splash Club) melegszaunában csaptak fel a lángok. A létesítmény egy hétemeletes épület alagsorában és a földszinten üzemelt, a tűz elől sokan törülközőben és köntösben menekültek az utcára. A kiérkező tűzoltóknak jelezték, hogy odabent még emberek vannak.

A szaunában egy folyosókból, apró fülkékből és benyílókból álló labirintus is található, a hatóságok szerint ezért kifejezetten nehéz volt a mentés. A tűzoltóknak emellett 60 elszeparált kabinon kellett áttörniük magukat.

A zegzugos klub kabinjaiban három személyt találtak, rajtuk a mentők már nem tudtak segíteni. Az első feltételezések szerint füstmérgezés okozta a halálukat. Egy negyedik embert sikerült élve kimenteni, őt súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba.

A tűz idején körülbelül harmincan tartózkodtak a létesítményben. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, bár a Berliner Zeitung napilap szerint a földszinti rész mennyezetéből indultak a lángok.

A szauna felett egy 114 lakásos idősek otthona található, szerencsére a tűz nem terjedt át az épület többi részére.

 

YouTube

No Description

 

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Ütős reklámkampány Ausztráliában a házassági egyenlőségért

Next post

A finn westernt nélkülöznünk kell a Finn Filmnapokon