Itthon

Tüntetést szervez a Meseország mindenkié miatt a Mi Hazánk

Demonstációt hirdetett szombatra a Mi Hazánk Mozgalom, amelynek országgyűlési képviselője, Dúró Dóra múlt pénteken sajtótájékoztató keretében ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyv lapjait.

A könyvben ismert mesék átiratai szerepelnek és hősei olyan szereplők, akik a mai magyar társadalmi normák szempontjából marginalizált helyzetben vannak. Így került az antológiába többek között meleg Hamupipőke, háromfülű nyúl, sárkányölő pincérlány, roma Pöttöm Panna, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősök.

 

Dúró Dóra emlékezetes múlt heti könyvdarálása

 

A szervezet elnöke, Toroczkai László szerint az elmúlt egy hétben az LMBTQ-közösség „kimutatta a foga fehérjét”: halálosan megfenyegették Dúró Dórát és Schittl Esztert, a CitizenGO kampányigazgatóját, amiért felemelték a hangjukat a mesekönyv ellen, amelyben „aberrált torzításokkal” újraírták a tradicionális történeteket, és amellyel a „kisgyermekek lelkét, egészséges fejlődését igyekeznek támadni.”

Toroczkai undorítónak és tűrhetetlennek tartja, hogy családanyákat fenyegetnek erőszakkal. A Mi Hazánk nem hagyja ezt, fel fog ellene lépni – jelentette ki az elnök. A tüntetésre azokat várják, akik nem tűrik, hogy családanyákat fenyegessenek azok, akik egyébként „önmagukat áldozati szerepben, elnyomottként” tüntetik fel, de valójában „agresszívek, akik támadják az egészséges társadalmat.”Az eseményen a mozgalom vezetői szólalnak fel, és színművészeket kérnek, hogy olvassák fel az eredeti – tehát nem a mesekönyvben szereplő – meséket.

A demonstrációra a kiadó egyesület Szentkirályi utcai székháza előtt kerül sor.

 

Fluor Tomi is kiakadt Dúró Dóra könyvdarálásán

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin