Itthon

Túl messzire ment a meleglobbi Novák Katalin szerint

Csütörtökön adott interjút a belga VRT közszolgálati televíziónak Novák Katalin, családokért felelős, tárca nélküli miniszter, aki egyben a Fidesz alelnöke is.

A téma elsősorban a párt Európai Néppártból (EPP) való távozása volt. A miniszter szerint mostantól lehetőségük lesz képviselni az Európai Parlamentben a kereszténydemokrata értékeket – a helyzet pikantériája, hogy az EPP több vezetője is pont amiatt értett egyet a párt távozásával, mert véleményük szerint a magyar kormánypárt eltávolodott a kereszténydemokrata értékektől.

 

 

Az interjú során a miniszter kiemelte, hogy vannak országok, ahol ma már egy párt sem áll ki a családok mellett. Mindeközben a Fidesz támogatja a családokat és gyermekvállalást és Magyarországon konszenzus van arról, hogy a házasság csak egy férfi és egy nő között köttethet.

Novák szerint a “meleglobbi” túl messzire ment azzal, hogy minden területen a “melegjogok” előmozdítására törekszik és melegellenesnek bélyegzi azokat, akik nem gondolkodnak hozzá hasonlóan.

A Parlament december 15-én szavazta meg a szivárványcsaládok betiltását. A módosított törvénynek köszönhetően az azonos nemű pároknak semmi esélyük nem maradt, hogy örökbefogadás útján gyerekük legyen és családot alapítsanak.

A kormánypárti többség ugyanezen a napon megszavazta az Alaptörvény módosítását is. A családfelfogás és a gyermeknevelés kapcsán bekerült: “Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.” Illetve: “Az anya nő, az apa férfi.

Borítókép: Novák Katalin, Twitter

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb