Hírek

“Túl leszbikus” volt munkahelyének a leszbikus pár

Amiatt kellett otthagynia munkahelyét, a kanadai Pincher Creek város vészhelyzeti központját egy leszbikus párnak, mert kollégáik szerint túlságosan is meglátszódott viselkedésükön, hogy leszbikusok.

A párt már korábban is érte diszkrimináció, de csak most nyújotttak be panaszt Alberta állam Emberi Jogi Bizottságának az őket ért sérelmek miatt – írja a PinkNews.

 

Sheri és Alyssa Monk
A Pincher Creek-i vészhelyzeti központ

 

Sheri és Alyssa Monk 2014-ben ismerkedtek meg, két évvel később keltek egybe. Házasságukat nem jelentették be munkahelyükön, de nem elítélhető módon nem i viselkedtek úgy, mintha semmi közük nem lenne egymáshoz.

A körülöttük dolgozóknak azonban pont ez szúrta a szemét. Többen panaszt tettek rájuk a vezetőségnél, amiért nem megfelelően viselkedtek. Azt gondolhatnánk, hogy olyan nagy bűnt követett el a házaspár, amiért kiérdemelték ezt a bánásmódot, de valójában annyi volt a probléma, hogy többször is használták a feleség szót.

A pár elmondása szerint igaz, hogy párszor viccelődtek egymással, de ez igaz volt a többi, heteroszexuális párra is.

Amikor főnökükkel beszéltek a történtekről, megkérdezték, másokra is volt-e panasz? De ez csakis velük fordult elő – az egyetlen azonos nemű házaspárral a vészhelyzeti központban.

Idén októberben a szintén kanadai Chipman falucska azzal került be a nemzetközi sajtóba, hogy a települési önkormányzat felhúzta a heteró büszkeség zászlaját. A gesztus nem aratatott osztatlan sikert, hamar le is szedték:

Alig egy napig lobogott a heteró büszkeség zászlaja

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb