Egészség

Tükröm, tükröm – A legfontosabb piperecikkek, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen férfi fürdőszobájából sem

Akár pozitívumként, akár negatívumként éled meg, tény, hogy a férfiak is egyre több időt és figyelmet fordítanak a külsejükre. Az igényes, divatos megjelenés nemcsak egy randira készülve válhat előnyödre, hanem a munkahelyeden, magánéletedben is hasznos, ha a belső értékeid csiszolása mellett a külsődből is kihozod a maximumot. Ez utóbbihoz nyújtunk egy kis segítséget azáltal, hogy megmutatjuk azokat a piperecikkeket, amelyek egyetlen férfi fürdőszobájából sem hiányozhatnak.

 

 

 

Bár manapság már senkinek sem kell elmagyarázni, mit is jelent a metroszexuális kifejezés, kicsit talán mégis rosszul használjuk. A legtöbben valószínűleg egy túlságosan hiú, állandóan a külsejével foglalkozó férfit látnak lelki szemeik előtt, abba bele sem gondolva, hogy bő 100-200 évvel ezelőtt a férfiak legalább annyi időt töltöttek a tükör előtt, amikor kackiás bajszukat pöndörítették, mint jelenkori társaik. Az, hogy valaki igényes a külsejére, nem feltétlenül jelenti azt, hogy piperkőc; kozmetikai, szépségápolási termékeket használni pedig legalább annyira szól az egészséges higiéniáról, mint esetlegesen a hiúságunkról. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány kozmetikai terméket, amelyeket bátran ajánlunk minden férfitársunknak, hogy akár napi rendszerességgel használják.

  1. Borotva

Kezdjük mindjárt a legalapvetőbb eszközzel. Hiába hiszik azt sokan, hogy a borosta divatossá válásával a férfiak eldobhatják a borotvájukat, páran azért elég jól tudjuk, hogy bizony, a néhány napos borostát is megfelelően kell ápolni, méretre és formára igazítani. Tanácsoljuk, hogy borotvavásárláskor hosszú távra fektess be, ezért inkább drágább, több kiegészítővel felszerelt készüléket vegyél.

  1. Szakállbalzsam

És ha már egyszer borosta, ne feledkezzünk meg a bajszos-szakállas férfitársainkról sem. A különböző szakállbalzsamok és -fixálók nemcsak abban segítenek, hogy minden szőrszálad a helyére kerüljön, hanem abban is, hogy fényes, dús és egészséges legyen az arcszőrzeted.

  1. Arckrém

Kezdd minden reggeled azzal, hogy hideg vízzel leöblíted az arcod, és csak ezután nyúlj a borotvához. Mielőtt pedig kilépnél a fürdőszobából, fontos, hogy bekend az arcod egy hidratáló arckrémmel, amely megvéd a kiszáradástól. A legjobb, ha olyan natúrkozmetikumot választasz, ami nem tartalmaz mentolt, borsmentát, eukaliptuszt vagy például alkoholt, ezek ugyanis mind irritálhatják a bőrödet. Ráadásul a túlzottan erős illatú arckrém vagy arcszesz azért sem jó választás, mert rivalizálna a parfümöd illatával.

Ha még jobban szeretnél ügyelni az arcbőröd egészségére, használj 2-3 napi rendszerességgel arclemosó tonikot vagy arcradírt, hogy megszabadítsd a bőröd az elhalt hámsejtektől és felszabadítsd az eltömődött pórusaidat.

 

 

  1. Szemkörnyékápoló-krém

A szemünk körül a bőrünk sokkal vékonyabb, érzékenyebb és sok esetben vízhiányosabb, mint testünk egyéb részein. Éppen ezért fontos, hogy kiemelt figyelemmel ápoljuk ezt a területet. Bármennyire is szeretnénk elodázni, jobb korábban, mint később elkezdeni a speciális krémek használatát, hogy kivédjük a szarkalábak korai megjelenését, vagy azt, hogy reggel a szemünk alatt sötét karikákkal ébredjünk. Az ápolókrémek mellett a sok vízfogyasztásról se feledkezz meg, így ugyanis megelőzheted a szervezeted dehidratáltságát, amelynek köszönhetően a szemkörnyéki ráncoktól már akkor búcsút mondhatsz, mielőtt megjelennének. Elég jól hangzik, nem?

  1. Sampon

A férfi és a női samponok sokban különböznek egymástól, hiszen a két nem haja eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. A férfiak haja sokkal gyorsabban nő, általában vastagabb szálú, a fejbőrünk vastagabb és (általában a bőrünk) zsírosabb, valamint hamarabb, gyorsabban és látványosabban kezd el hullani a hajunk, mint a nőknek. Hogy honnan ismered fel a jó sampont? Kis mennyiségben vagy egyáltalán nem tartalmaz szilikont, ellenben antibakteriális adalékanyagokból, koffeinből, keratinból és peptidekből annál több van benne, savassága pedig 5,4 pH-értékű.

  1. Parfüm

Egy jól megválasztott parfümmel a lábaink előtt heverhet az egész világ. Na jó, most picit túloztunk, de tény, hogy a hozzánk passzoló parfüm magabiztosságot ad és erősíti a pozitív kisugárzásunkat. Parfümvásárláskor érdemes a csuklónkra fújni a kölnit, és kis idő elteltével (amikor az illat veszít az élénkségéből) újra megszagolni, hogy biztosan meg tudjuk állapítani, tetszik-e. Nappalra érdemesebb kicsit visszafogottabb illatot választani, az esti találkozókhoz, bulikhoz ellenben nyugodtan választhatunk merészebb, hódítóbb parfümöt.

Tegdes Péter

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb