Hírek

Trumpnak nem okozna gondot meleg elnökjelöltre szavazni

Javában zajlik az Amerikai Egyesült Államokban az előválasztás, amely során a Demokrata Párt kiválasztja azt a jelöltet, aki végül novemberben megküzd a Republikánus Párt színeiben negyedik éve elnöki hivatalt betöltő Donald Trumppal – a teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy bár utóbbinak is vannak kihívói pártján belül, egyik sem jelent rá potenciális veszélyt.

A demokrata oldalon jelenleg az egyik legesélyesebb jelölt – Bernie Sanders mellett – Pete Buttigieg, egy nyíltan meleg, volt polgármester és veterán, akinek köszönhetően mostanában újra és újra felmerül a kérdés az amerikai közbeszédben: készen áll-e az ország egy meleg elnökre? A kérdés nemrég Trump baráti televíziójában, az elnökkel készült interjú során is felmerült.

 

Pete Buttigieg és párja a Time magazin címlapján

 

Trump, aki magát az LMBTQ-szövetségesnek tartja, elmúlt három éves ténykedése azonban inkább csak rontott a közösség helyzetén, a műsorvezetőnek kifejtette, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az amerikaiak megválasszanak egy nyíltan meleg jelöltet. “Úgy gondolom vannak, akik nem szavaznának rá, de őszintén, én nem tartozom ebbe a csoportba” – fejtette ki. “Szerintem Buttigieg esélyeinek sem árt (hogy meleg)”

Trump már korábban is méltatta Buttigieg indulását, szerinte ez is annak a jele, hogy az Egyesült Államok hatalmas fejlődésen megy keresztül. Ennek ellenére az elnök nem szégyenlős olyan embereket is méltatni sőt, kitüntetni, akik a leginkább támadják az LMBTQ-közösséget.

 

A melegházasságot a pedofíliához hasonlító férfit tüntetett ki Donald Trump

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb