Hírek

Trumpék nem kívánják, hogy az afrikai országok enyhítsenek LMBTQ-ellenes törvényeiken

Mick Mulvaney, a Fehér Ház költségvetési igazgatója megerősítette, a Trump adminisztráció nem fog nyomást gyakorolni az afrikai országokra, hogy töröljék el LMBTQ-ellenes törvényeiket. Mulvaney ezzel egyidőben kirohant az Obama-éra ellen, amikor az amerikai kormányzat világszerte a közösség védelmét szorgalmazta.

 

 

„Az amerikai adófizetők pénzét arra használták, hogy gyengítsék a keresztény értékeket a többi demokratikus országban!”

 

Az igazgatót szavai szerint megdöbbentette, hogy az előző kormányzat a költségvetési támogatások és segélyek kifizetését a diszkriminatív törvények eltörléséhez kötötte.

„Ez a vallásüldözés olyan formája, amit nem hittem volna, hogy valaha is megtapasztalok. Nem hittem volna, hogy amerikai keresztényként azt kell majd látnom, hogy így bánunk másokkal. Hogy azt mondjuk, csak akkor adunk pénzt, ha lehetővé teszik a melegházasságot és az abortuszt.”

Mulvaney szerint a jelenlegi kormány tagjai már máshogyan látják a dolgokat és tesznek azért, hogy a jövőben ilyesmi ne fordulhasson elő. Az alábbi videóban 5:30-tól kezdődően beszél erről:

 

 

A politikus beszédében erősen csúsztatott, hiszen Obama idején nem az egyenlő házasságot erőltették: az afrikai országok többségében maga homoszexualitás számít törvénytelennek, és négy országban is – Szomáliában, Nigéria egyes részein, Mauritániában és Szudánban halálbüntetés szabható ki miatta.

A Földön 76 országban számít a homoszexualitás bűncselekménynek, ezek közül 33 Afrikában van, és ha Amerika jelenleg nem, de az ENSZ következetesen nyomást gyakorol ezekre az országokra, hogy biztosítsák az LMBTQ közösség védelmét.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin