Trump zöld utat adott: lehet diszkriminálni a melegeket

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma a vallási szabadságról szóló útmutatót tett közzé, ami alapján a vállalkozások szabadon visszautasíthatnak akár LMBTQ vásárlókat, akár egyedülálló anyákat is – a listának csak az adott személy hitelvei szabhatnak határt.

 

hirdetés

 

Az útmutató ugyan nem törvényi szabályozás, de világos jelzése a kormányzat álláspontjának: ez alapján kell eljárni bírósági ügyekben, a szövetségi ügynökségek működésében, vagy annak, aki az állam beszállítója kíván lenni.

“A vallási szabadság nem pusztán azon jog, hogy szabadon gyakorolhatjuk hitünket, vagy hogy imádkozhatunk felszentelt helyeken. A legalapvetőbb esetek kivételével senki sem kötelezhető arra, hogy válasszon saját hitelvei és a törvény betűje között. Ennél fogva amíg a jogszabályok azt engedik és azokat betartják, a vallási előírásokat ésszerűen alkalmazva kell eljárni a kormányzati döntések során, beleértve a személyi ügyeket és szerződéskötéseket” – mondta Jeff Sessions, az USA legfőbb ügyésze.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akár egy nonprofit szervezet is elutasíthat egy LMBTQ személyt pusztán vallási okokra hivatkozva, és annak semmilyen következménye nem lesz. A frissen kiadott útmutató teljesen szembemegy Barack Obama elnöki rendeletével, aminek célja éppen az LMBTQ közösség védelme volt a hasonló diszkriminációval szemben.

(GayTimes)

 

Previous post

Hogyan fogadták a kapcsolatunkat a szüleink?

Next post

Ha a heteró párokkal úgy bánnának nyaralás alatt, mint a melegekkel