Hírek

Trump szóvivője: A melegség nem normális

Donald Trump, az amerikai republikánus elnökjelölt próbálta már meggyőzni a szavazókat arról, hogy ő igenis LMBTQI-barát. Most szóvivőjének szavai lenullázzák igyekezetét.

Katrina_Pierson

Katrina Pierson

 

“- A melegség nem normális, fogadd el!” – Katrina Pierson, Donald Trump hivatalos szóvivője twittelte ezt még 2012-ben. Most a BuzzFeed News ásta elő az egykori bejegyzést, ami a szóvivő szerint ártalmatlan tweet csupán.

Pierson, aki akkoriban Ted Cruz kampánystábjában dolgozott, a Twitteren válaszolta ezt egy kérdezőnek, aki az azonos neműek házasságáról érdeklődött. Azt is hozzátette, ha egy meleg pár házasságot köt egy templomban, attól az még nem számít ám házasságnak, és visszakérdezett, hogy  az amerikai alkotmány melyik oldalán is szerepel a házassági egyenlőség.

Utóbbi mondatát különösen pikánssá teszi, hogy az idő nem őt igazolta. Tavaly júniusban az Amerikai Legfelsőbb Bíróság végül úgy döntött, hogy a házasság megtagadása az azonos nemű pároktól az alkotmányba ütközik, vagyis kinyilatkoztatta, hogy a házassági egyenlőség igenis az alkotmány része.

Most szembesítették egykori szavaival, amit Pierson bagatelizálni próbál. Szerinte teljesen normális, hogy egy kampányban az önkéntesek az adott politikus értékrendjét képviselve kommunikálnak, és az is előfordul, hogy trollokkal akadnak össze, az pedig vicces vagy szarkasztikus beszólásokhoz vezethet.

A hölgy egyébként profin képes hülyét csinálni magából, legutóbb azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy a jelenlegi elnököt, Barack Obamát hibáztatta egy fiatal háborús hős haláláért, aki azonban még George W. Bush elnöksége idején esett el.

Donald_Trump0803

Trump amúgy (sok más témához hasonlóan) LMBTQI-kérdésben is össze-vissza nyilatkozik. Soha nem támogatta a házassági egyenlőséget, miközben nyilvánosan támogatásáról biztosította a közösséget, sőt, saját magát a melegek igaz barátjának tartja.

 

Hotel Sopron footer banner
Previous post

4+1 mobil alkalmazás, ami jó, ha kéznél van a fesztiválszezon alatt

Next post

Indonéziában börtön fenyegeti a melegeket