Hírek

Trump ott lesz egy LMBT-gyűlölő szervezet rendezvényén

Donald Trump republikánus elnökjelölt és Mike Pence alelnökjelölt is részt fog venni az USA egyik legismertebb LMBT-gyűlölő szervezete, a Family Reasearch Council szeptember 10-i rendezvényén.

Donald Trump LMBT-emberekről és -jogokról tett nyilatkozatain és viselkedésén nehéz kiigazodni. Állandóan hangoztatja, hogy ő a melegek nagy barátja, s majd megvédi őket a fenyegetésektől, közben pedig pénzzel támogatja az LMBT-ellenes szónokokat és szervezeteket, hírhedt homofóbot tesz meg alelnökjelöltjének, és a PULSE-beli támadás két hónapos évfordulóján egy melegellenes csoport találkozóján vesz részt.

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Miután pár hete piacra dobta a speciálisan LMBT-férfiaknak gyártott pólókat, most újabb LMBT-ellenes csoport találkozóján vesz részt. A Family Research Council szeptember 10-11. között tartja tizenegyedik éves csúcstalálkozóját, ahol több ismert homofób is felszólal. Többek között Michele Bachmann, Kirk Cameron, James Dobson, Rick Santorum és Todd Starne is beszédet mond.

Azzal, hogy Trump részt vesz az eseményen, ő lesz az első elnökjelölt, aki megjelent rajta. Habár 2012-ben Mitt Romney előre rögzített üzenet formájában azért ott volt. Egy hónapon belül pedig már másodszor fogja tiszteletét tenni egy LMBT-ellenes szervezet rendezvényén: augusztus 12-én az Amerikai Családok Szövetségének gyűlésén volt ott.

Mike Pence indianai kormányzó

Mike Pence, republikánus alelnökjelölt

Miközben a republikánusok gyűlölködő csoportok rendezvényein vesznek részt, addig a demokratikus alelnökjelölt, Tim Kaine a Humen Rights Campaign nemzeti vacsoráján fog beszédet mondani. A HRC az egyik legnagyobb LMBT-támogató szervezet az USA-ban.

Previous post

Benedek pápa legnagyobb győzelme a meleglobbi megtörése volt

Next post

Életveszélyes fenyegetéseket kap a videóval outoló lengyel pár