Hírek

Trump olyan politikust választ, aki előbújtatta AIDS-ben haldokló öccsét a szüleiknek

A Washington Blade különösen mocskos történetet ásott elő egy olyan politikusról, aki a Trump adminisztrációban a nemzetbiztonsági tanácsadó helyettese lesz. Kathleen Troia McFarland levélben bújtatta elő szüleiknek AIDS-ben haldokló öccsét, akit utolsó két évében meg sem látogatott a kórházban; és akinek melegségéért egy családon belüli erőszakot hibáztat, ami viszont rokonai szerint meg sem történt.

kt_mcfarland

 

Október 25-én a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump bejelentette, hogy McFarlandot nevezi ki a posztra. A korábban a Pentagonban is dolgozó McFarland a konzervatív Fox News tévécsatorna kommentátora, és 2006-ban sikertelenül próbálta elnyerni a republikánusok jelölését, hogy ő indulhasson Hillary Clinton ellenében a szenátusi választásokon.

A 2006-os választások előtt írta meg a New York Times Magazine, hogy McFarland “nem bírta elviselni” öccse melegségét. A magazin egy 1992-es levelet is talált, amelyben nem sokkal azután árulja el szüleinek öccse melegségét, hogy megtudta, a férfi AIDS-ben szenved. Levelében ezt írja:

“Megfordult egyszer is a fejetekben, miért nem kerestem soha Mike társaságát, és miért nem engedtem soha a lányaimnak, hogy találkozzanak vele, pedig csak 15 percre lakunk egymástól? Egész életében homoszexuális volt, a legtöbb kapcsolata futó, egy éjszakás kaland.”

Amikor 2006-ban az újság a testvéréről kérdezte, ennyit válaszolt: “Ööö… Beteg volt, aztán meghalt.”

Ekkor arra hivatkozott, hogy gyerekkori emlékeit nem tudta feldolgozni, ezért pszichológushoz járt, és ő vette rá a levél megírására. Miután a választási kampányban több tanácsadója felhívta rá a figyelmet, hogy homofóbnak tűnhet a cikk miatt, más újságokban már igyekezett tompítani a történteket. A New York Times-nak is ismét interjút adott, akkor pedig elmesélte, hogy apjuk kétéves kora óta bántalmazta, esetenként szíjjal verte őt és testvéreit, egy alkalommal pedig még fegyvert is fogott rájuk.

Azonnal elköltöztek, amint felnőttek, de hiába laktak 10 éven át egymás közelében, a nő kizárta öccsét az életéből, amikor megtudta, hogy AIDS-es.

“Egyre inkább – nincs ezen mit titkolni – melegként élt. Nem volt ezzel problémám, szerettem. De egyre jobban aggódtam, mert nyíltan beszélt a szabados életstílusáról. És ezt elszomorított. Úgy vélem, a családon belüli erőszak, amit elszenvedtünk, hozzájárult ahhoz, hogy szeret veszélyesen élni, hozzájárult a válogatás nélküli – nem akarom az önpusztító szót használni – szerelmi életéhez. Nem hiszem, hogy lenne bármi is, ami meleggé tesz valakit, ő meleg volt mindig. De mindenkin érzelmi sebeket ejtenének a történtek, és mindenki máshogy birkózik meg vele.”

A kilencvenes években az öccse már gyakran volt beteg, és állítása szerint meglátogatta volna a kórházban vagy az otthonában is, de akkor már nem tartották egymással a kapcsolatot.

“Hogy szerettem volna-e több időt tölteni vele? Természetesen. Nagyon bánom, hogy nem töltöttem vele több időt, hogy nem voltam vele az utolsó hónapjaiban.”

Az újságírók többször megkeresték a családot, mind a szüleit, mind a többi testvérét is, de ők határozottan tagadták, hogy valaha is történt volna családon belüli erőszak. Másik öccse ugyanakkor érdekesen fogalmaz. Szerinte ha rosszul viselkedtek, akkor valóban elfenekelték őket, néha akár szíjjal is, de ez szerinte teljesen normálisnak számított akkoriban.

“Ha egyetlen szóval kellene leírnom a nővéremet, azt mondanám, gonosz.”

McFarland kinevezését és magánéletének korábbi történéseit nem kívánta kommentálni Donald Trump csapata. Ugyanakkor a republikánus párt LMBT esélyegyenlőséggel foglakozó frakciójának elnöke, Gregory Angelo megszólalt a kinevezéssel kapcsolatban: “Mindig is elleneztük, hogy bárkit is akarata ellenére bújtassanak elő. Ezen túl a családi ügyek megoldását a családra kell bíznunk.
Annyit tudok mondani, hogy az együtt töltött évek során azt tapasztaltam, Kathleen elkötelezett híve a politikán belüli sokszínűségnek.” (GSN, Washington Blade)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb