Hírek

“Trump most már az elnökünk, takarodjatok a szomszédból, buzik!”

Sokan tartanak attól, hogy a melegellenes csoportokra támaszkodó Trump győzelme után felerősödik rövidtávon a homofóbia Amerikában.

article_antigay

 

Nyugat-Virginában hajnali háromkor kopogásra ébred Kyle Chester és Corey Hurley. A kertes házban élő meleg pár ezután szaladó lépteket hallott, majd a ház elé kimenve az alábbi üzenetet találták a verandán.

“Trump most már az elnökünk, takarodjatok a szomszédból, buzik!”

note-west_virginia-225x300

 

A két 27 éves férfi eddig is úgy érezte, hogy az államban erősebb a homofóbia. Séta vagy épp vezetés közben többször érték már őket sértő megjegyzések, de ez az első ennyire közvetlen tapasztalatuk. Megosztották az üzenetet a Facebookon, ahol az egyik barátnőjük ezt írta: “Fehér nő vagyok, így csak elképzelni tudom, milyen itt eltérő bőrszínűnek vagy épp melegnek lenni. Fájdalmas látni mindazt, amit meg kell változtatnunk a társadalomban.”

Az eset után azonban kiderült, hogy a helyzet egyáltalán nem reménytelen. A meleg pár találkozót szervezett a szomszédok számára, hogy megbeszéljék, hogyan tudnának küzdeni a homofóbia ellen.

“Teljesen padlót fogtam attól, hogy milyen sokan eljöttek és biztosítottak a támogatásukról. Ezt csak remélni mertem.”

 

Még csak két nap telt el Trump megválasztása óta, ami sokkolta az amerikaiakat, de az ország legnagyobb melegellenes szervezete máris bejelentette, hogy mindent megtesznek a házassági egyenlőség felszámolásáért, és ebben számítanak az elnök segítségére.

Amerikában a homofób hangok felerősödésével rövidtávon mindenképp nehezebb idők várnak az LMBTQ közösségre. A választás estéjén egy Clinton-párti meleg férfit véresre vert egy Trump-párti csoport; és Trump győzelme óta már 8 olyan transz tini vetett véget önkezével az életének, akinek halálában közrejátszott a félelem a választás után várható változásoktól. A félelem nem alaptalan – 2016-ban már eddig is 24 transz nőt gyilkoltak meg az országban.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb