Hírek

Trump engedélyezné az orvosoknak, hogy elutasítsák a transzneműek kezelését

 

Nagy esélyt látnak egy újabb törvény bevezetésére az Amerikai Egyesült Államokban, mely újra diszkriminációval sújtaná a transznemű embereket.

Donald Trump régóta szorgalmazza, hogy a hadseregben ne szolgálhassanak transznemű katonák, most pedig az egészségügyi minisztériumhoz fordult, hogy megszüntethesse a transzneműek egészségügyi ellátására vonatkozó védelmet. Ez arra jogosítaná fel az orvosokat, hogy személyes okokból kifolyólag elutasítsák a transznemű emberek kezelését – számol be róla az LGBTQ Nation.

Barack Obama elnöksége alatt a transzneműek jogai bővültek, az akkori elnök a biológiai nem helyett a társadalmi nemet tartotta fontosnak, mely a nemi önkifejezéshez tartozik. Trump azonban másként értelmezi e szavakat, és újabb támadást indít a transzneműek ellen.

Obama döntése óta több vallásos orvos is kifejezte ellenszenvét, és most úgy tűnik, a Trump-kormány vezetésével elérhetik, hogy vallási nézeteiknek megfelelően ők választhassák meg betegeiket. Az új törvény bevezetésén dolgozó ügyvédek kijelentették: az Amerikai Egyesült Államok visszatért a hagyományos értelmezéshez, tehát a biológiai nemet nem említhetik egy lapon a társadalmi nemmel. A tervezett intézkedés azonban még elbukhat a bíróságokon.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb