Hírek

Trump az első elnök, aki felszólalt a melegellenes gyűlöletcsoport konferenciáján

A gyűlöletcsoportként ismert, radikálisan keresztény Családkutató Tanács (Family Research Council) szervezésében háromnapos konferenciát tartanak Washingtonban. Trump személyében először vett részt és tartott beszédet az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke.

 

 

Sajtóközleményében Tony Perkins, a tanács elnöke büszkén közölte, hogy Trump elnökjelöltként már tavaly is beszédet mondott náluk, és az USA 45. elnökeként ezt ismét megteszi.

A melegellenes prédikátor, Perkins tavaly nyáron azzal került be a hírekbe, hogy egy kenuban kényszerült elhagyni otthonát, miután a louisianai áradások az ő házát is elérték. Az ügy pikantériája, hogy a prédikátor gyakran hangoztatta azt, a természeti csapásokkal Isten a homoszexuálisokat sújtja a “bűneik miatt”. Ezután Trump személyesen adományozott százezer dollárt a prédikátornak.
Perkins befolyását jelzi, hogy lobbicsoportja élén Trump beiktatása után azt követelte, hogy az amerikai külügyminisztériumból rúgjanak ki mindenkit, aki kiáll az LMBT-jogegyenlőség mellett.

A mostani konferencia előtt a prédikátor Obama elnökségére utalva “elmúltnyolcévezett” egy kiadósat. Véleménye szerint a szégyentelen LMBT-támogatás nyolc éve után végre visszatérhet Amerikai az alkotmányos rendhez.

Trump díszes társasággal lépett színpadra. Rajta kívül a rendezvény vendége Phil Robertson üzletember és televíziós személyiség, akinek könyvtárnyi homofób kirohanása volt eddig. Roy Moore, Alabama állam szenátorjelöltje, aki szerint a meleg szex pont ugyanolyan, mint egy tehénnel közösülni, de ott lesz Steve Scalise, aki attól függetlenül melegellenes és fegyvertartás-párti, hogy egy washingtoni lövöldözés során egy leszbikus rendőrnő mentette meg az életét.

A szélsőjobbos aktivisták és a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok konferenciáján Trump tehát történelmet írt, ő volt az első hivatalban lévő elnök, aki jelenlétével támogatta a rendezvényt. Félórás beszédében ismét hitet tett a vallási szabadság mellett, amivel zöld utat adott a melegek diszkriminálásának.

 

 

Ugyanitt érdemes megemlíteni, hogy beszédében azt is elmondta, a trópusi viharok és hurrikánok utáni látogatásai során találkozott a Virgin-szigetek elnökével is. Apró szépséghiba, hogy a szigetcsoport amerikai terület, tehát ő maga a Virgin-szigetek elnöke.

 

Previous post

Párként outolt az Európa-bajnok tollaslabda kettős

Next post

Vandálok rongálták meg George Michael freskóját