Hírek

Trump 100 ezer dollárt adományozott az LMBT-ellenes lelkipásztornak

Miután a louisianai árvíz elmosta Tony Perkins egyik templomát, Donald Trump úgy döntött, megsegíti az LMBT-ellenes lelkipásztort. Csakhogy az egész aggályos a választási törvények miatt, hiszen Perkins többször is írt beszédet az elnökjelöltnek.

Pár napja írtuk, hogy a louisianai árvíz elvitte Tony Perkins, egy erősen LMBT-ellenes szervezet elnökének házát, a CNN pedig arról is beszámolt, hogy a lelkipásztor egyik temploma is odalett. Szintén a CNN adta hírül, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt személyesen adományozott Perkinsnek 100 ezer dollárt.

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Ugyanekkor ez a kisegítés megsértheti a választási finanszírozási szabályokat, mivel, mint kiderült, Tony Perkins többször is besegített Trump beszédeinek megírásába. Ezt maga a jelölt vallotta be, amikor szóvá tették neki, hogy rosszul idézett a Bibliából. “Tony Perkins írta ki ezt nekem. Tony Perkins egy nagyon, nagyon jó srác. Ő ezt a korintusiakhoz írt második levélből írta ki. Szó szerint átvettem, amit Tony mondott, mert Tony jobban tudja, mint bárki más” – mondta akkor Trump.

Ha ténylegesen szabályokba ütközik az adományozás, akkor Trumpnak és Perkinsnek a Szövetségi Választási Bizottsággal, egy független szervezettel kell szembenézniük.

tony perkins

Trumpot amúgy többször is kérdezték arról, mi köze van a Perkins vezette szervezethez, amelyet Southern Poverty Law Center is megfigyel szélsőséges LMBT-ellenessége miatt. Hiszen a prédikátor többször vizionálta már azt, hogy az LMBT-aktivistáknak köszönhetően “keresztény holokauszt” fog eljönni, valamint arról is beszélt már, hogy a pedofília csak és kizárólag a melegeknek az ügye.

A republikánusok elnökjelöltjét most is megbombázták kérdésekkel az adományozás ügyében, de még nem érkezett hivatalos közlemény az ügyben.

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Az azonos nemű párok is sztereotípiák mentén osztják be a házimunkát

Next post

Grindr-aranyérmek az olimpián