Hírek

Trump 100 ezer dollárt adományozott az LMBT-ellenes lelkipásztornak

Miután a louisianai árvíz elmosta Tony Perkins egyik templomát, Donald Trump úgy döntött, megsegíti az LMBT-ellenes lelkipásztort. Csakhogy az egész aggályos a választási törvények miatt, hiszen Perkins többször is írt beszédet az elnökjelöltnek.

Pár napja írtuk, hogy a louisianai árvíz elvitte Tony Perkins, egy erősen LMBT-ellenes szervezet elnökének házát, a CNN pedig arról is beszámolt, hogy a lelkipásztor egyik temploma is odalett. Szintén a CNN adta hírül, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt személyesen adományozott Perkinsnek 100 ezer dollárt.

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Fotó: KENA BETANCUR/AFP/GETTY

Ugyanekkor ez a kisegítés megsértheti a választási finanszírozási szabályokat, mivel, mint kiderült, Tony Perkins többször is besegített Trump beszédeinek megírásába. Ezt maga a jelölt vallotta be, amikor szóvá tették neki, hogy rosszul idézett a Bibliából. “Tony Perkins írta ki ezt nekem. Tony Perkins egy nagyon, nagyon jó srác. Ő ezt a korintusiakhoz írt második levélből írta ki. Szó szerint átvettem, amit Tony mondott, mert Tony jobban tudja, mint bárki más” – mondta akkor Trump.

Ha ténylegesen szabályokba ütközik az adományozás, akkor Trumpnak és Perkinsnek a Szövetségi Választási Bizottsággal, egy független szervezettel kell szembenézniük.

tony perkins

Trumpot amúgy többször is kérdezték arról, mi köze van a Perkins vezette szervezethez, amelyet Southern Poverty Law Center is megfigyel szélsőséges LMBT-ellenessége miatt. Hiszen a prédikátor többször vizionálta már azt, hogy az LMBT-aktivistáknak köszönhetően “keresztény holokauszt” fog eljönni, valamint arról is beszélt már, hogy a pedofília csak és kizárólag a melegeknek az ügye.

A republikánusok elnökjelöltjét most is megbombázták kérdésekkel az adományozás ügyében, de még nem érkezett hivatalos közlemény az ügyben.

Previous post

Az azonos nemű párok is sztereotípiák mentén osztják be a házimunkát

Next post

Grindr-aranyérmek az olimpián