Nagyvilág

Transzszexuális sátánista lehet az új serif egy amerikai államban

Nemcsak elnököt választanak november harmadikán az Amerikai Egyesült Államokban, hanem kongresszusi képviselőket, szenátorokat, valamint több kormányzót és számos helyi tisztségviselőt. A pozíciók túlnyomó többségére a Demokrata és Republikánus Párt egyaránt állít jelöltet – hogy ki kit jelöl, azt több jelölt esetén a tagság, illetve egyes helyeken a szélesebb nyilvánosság dönti el, úgynevezett előválasztás keretében.

A keleti parti New Hampshire megye Cheshire County nevű megyéjének a Republikánus Párt (amelynek színeiben Donald Trump újraindul az elnökségért) serifjelöltjéről döntő előválasztással sikerült felhívnia magára az országos és nemzetközi figyelmet. Azt ugyanis a Fox News beszámolója szerint Aria DiMezzo transzsszexuális író-blogger-aktivista, a Református Sátánista egyház papnője nyerte. 4211 szavazatot kapott a legnagyobb ellenfele néhány százával szemben, így ő hívhatja ki a négy ciklus óta töretlen népszerűségnek örvendő demokrata serifet.

 

Aria DiMezzo

 

DiMezzo eredetileg viccből indult és élőben egyetlen hivatalos kampányrendezvényen sem vett részt. Tréfájával azt akarta bemutatni, hogy a szavazók túlnyomó többségének fogalma sincs, kire szavaz és így számukra gyakorlatilag ismeretlen embereket helyeznek fontos pozíciókba. Arra azonban álmában sem gondolt, hogy így sikerül a bizonyítás. A transz nő már azzal elégedett lett volna, ha páran rá szavaznak annak ellenére, hogy deklaráltan anarchista, magas beosztása van a sátánistáknál és a rendőrfőnöki kampányának a “Fuck the police” szlogennel vágott neki.

Aria DiMezzo, aki kampányában javaslatot tett rá hogy a megye szakadjon ki New Hamsphire-ből, nemcsak szellemes provokatőr, de publikáló író is. Legutóbbi műve Tánc a pokol tüzében: élet transzneműként Mississippi drogfüggő vallási fundamentalistái között címen jelent meg.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb