Kultúra

Transzneműként coming outolt az internetes sztár

Biztosan emlékszünk még azokra az ikonikus pillanatokra, amelyek egy pillanat alatt bejárták az internetet 2014-ben: Brendan Jordan tánca – szaknyelven voguing – könnyedén az LMBT szcéna kellős közepébe repítette a most 16 éves performert. 

Fotó: Seventeen

Azóta modelkedett az American Apparel nevű ruhamárkának, Miley Cyrus fotósorozatot készített róla a Seventeen magazinnak. most pedig úgy döntött, hogy a Human Rights Campaign konferenciáján coming outol transzneműként. A bejelentést egy felvezető szöveg közben tette meg, amellyel Andreja Pejić-et, az első transznemű modellt, aki 2015-ben a Vogue címlapjára került.

“Mint minden tinédzser, még én is bizonytalan vagyok” – mondta Brendan. – “De egyre jobban úgy érzem, hogy a transz közösség tagja vagyok. Nem nagyon tudok ráragasztani egy egyértelmű címkét, mert időnként a nőies oldalam az erősebb, máskor viszont nem érzem szükségét, hogy magamra öltsem azt a pompás maszkot, és inkább a férfiasabb oldalam jön elő. És nekem egyikkel sincs semmi bajom.”

Brendant elmondása szerint nem zavarja, hogy férfiként vagy nőként beszélnek róla, és hogy nagyon élvezi azt a határtalanságot, amit neme meghatározatlansága ad neki. Emellett pedig kijelentette, hogy nem tudná megmondani, milyen lesz a társadalmi neme 10 év múlva.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb