Hírek

Transzneműként bújt elő egy polgármester

Nem mindennapi bátor tettet vitt véghez egy alig hatszáz lelkes falu polgármestere. A Texas államban található New Hope 2016 májusában megválasztott első embere, Jess Herbst a helyi lakosoknak kiküldött nyílt levélben fedte fel eddig titkolt nemi identitását.

Jess Herbst

Mint az Önök polgármestere el kell mondanom magamról valamit, amit a legkorábbi gyerekkori emlékeim óta cipelek magammal. Transznemű vagyok. Két évvel ezelőtt a feleségem, a lányaim és a vejem támogatásával kezdtem el a hormonterápiát. Akkor még elképzelni sem tudtam, hogy egyszer én leszek az Önök polgármestere. De most itt vagyok” – olvasható a levélben.

A Dallastól 45 perc autóútra található település elöljárója vallomásában kitér rá, hogy olyan közismert nevek kiállása adott neki bátorságot, mint Laverne Cox színésznő és Caitlyn Jenner olimpikon, a Kardashian-lányok mostohaapja. Az ő előbújásuk lehetőséget adott a társadalomnak felfigyelni a transznemű közösségre és tanulni róluk.

Jess Herbst

Szeretem a feleségemet, ő is szeret engem és ezen a későbbiekben sem kívánunk változtatni. A lányaim a legelszántabb támogatóim és mindenkinek büszkén mesélik, hogy az apjuk transznemű” – olvasható a levél zárósoraiban. A polgármester a hormonkezelés megkezdése óta blogot is vezet tapasztalatairól, érzéseiről, amely ide kattintva mindenki számára elérhető.

Arról, hogy New Hope (amely magyarul annyit tesz Új Remény) lakosai hogyan fogadták polgármesterük bejelentését, nincs hír.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb