Kultúra

Transznemű nőkről készült képeket díjaztak egy angol fotópályázaton

Transznemű nők portréi is a győztesek közé kerültek a Portrait of Britain fotós versenyen, ahol évente kiválasztják a száz legkülönlegesebb portrét, és később Anglia szerte kiállítják őket.

Az egyik portré címe Grace – az őt ábrázoló nő neve után –, amely egy transznemű orvostanhallgatónő fotója Allie Crewe fotográfus jóvoltából. Fényképe egyike annak a száznak, amit a negyedik Portrait of Britain díjátadó keretein belül kiválasztottak – számol be róla a Pink News.

 

Grace

 

„Grace és én akkor találkoztunk először, amikor a You Brought Your Own Light portré sorozatomon dolgoztam, és azonnal tudtam, hogy le kell őt fotóznom. Grace annyira gyönyörű és a kisugárzása roppant erőteljes; a pillantása megértést és együttérzést sugall, miközben a már leküzdött hátrányairól mesél. […] Az, hogy egy transznemű nőről készült portré képes volt nyerni egy olyan versenyen, ami a sokszínűséget szeretné ünnepelni és ezzel megváltoztatni Anglia arculatát, egyszerűen csodálatos”

– nyilatkozott Crewe győzelme után a képről.

Mi sem bizonyítja jobban a sokszínűség fontosságát, mint a tény, hogy a száz győztes kép között még egy transznemű nő portréja megtalálható. A képet Fabio De Paola készítette, és Bethan Henshaw-t ábrázolja.

 

Bethan

 

A Portrait of Britain díjátadó hazájának sokszínűségét hivatott felfedezni, és azt, hogy milyen ezeknek az embereknek egy ilyen instabil politikai és társadalmi közegben élni.

13 ezer fotós jelentkezett a versenyre, ezzel az egyik legnagyobb kortárs portré kiállítássá emelve az eseményt, amit valaha tartottak. Akárcsak az eddigi években, most is szeptember másodikától kerülnek kiállításra a képek országszerte a vasútállomásokon, bevásárló központokban és főutcákon elhelyezett digitális kijelzőkön.

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés