Életmód

Transznemű nők nyitnak hotelt Indiában

Történelmet ír Indiában az a hat transznemű nő, akik megvalósítva régóta dédelgetett álmukat, végre megnyithatják saját szállodájukat.

A Ruchimudra Hotel Kerala államban, India észak-keleti területén fekszik, és a hat transznemű nő a helyi kormány anyagi támogatásával érte el, hogy megnyithassák kapuikat a vendégek előtt – írja a Gay Star News.

 

Az alapítók egy része

 

Aditi Achuth, Saya Mathew, Preethi Alexander, Pranav, Ragaranjini és Meenakshi azért döntöttek a hotel mellett, hogy pozitívabb fényben tüntethessék fel India transznemű közösségét azok számára, akik talán eddig nem sokat tudtak vagy talán negatívan vélekedtek róluk. Emellett a transznemű közösség ellátását látják fő feladatuknak, mely magába foglalja a tanácsadást, a menedéknyújtást, sőt, jógaoktatást is.

A kormány támogatása mellett egy helyi jótékonysági szervezet is a szárnyai alá vette őket, amivel a renoválás egy részét sikerült fedezniük. Annak érdekében, hogy spórolhassanak a pénzzel a jövőre nézve, maguk fejezték be a munkálatokat, szakemberek segítsége nélkül.

Bár úgy tűnik, a kormány támogatja a transznemű közösség terveit és 2017-ben a Kochi vonathálózat döntött úgy, hogy huszonhárom transznemű embert foglalkoztat, az országban továbbra is magas szintű diszkriminációval és erőszakkal kell szembenézniük a transz közösség tagjainak. Arról nem is beszélve, hogy felmérések szerint az LMBTQ-diákok 70%-a függeszti fel tanulmányait az iskolában lévő zaklatások és diszkrimináció miatt.

Previous post

Lecsukták a tinédzsert, aki el akarta vágni Grindr-randija torkát

Next post

Homofób spanyol pártot kísérthet az általuk kreált meleg szellem