Hírek

Transznemű gyermekeket támogat Harry herceg

 

Sussex hercege már korábban is csodálatra méltónak tartotta a brit alapítványt, mely a transznemű gyermekekért jött létre, most pedig a Royal Foundation keretein belül szeretné támogatni őket.

Harry herceg felvette a kapcsolatot a Mermaids nevű alapítvánnyal, elismerve és támogatva ezzel munkájukat, hiszen véleménye szerint az Egyesült Királyságban a mentális egészségért folyó küzdelem élvonalában állnak – írja a Pink News. A Mermaids igazgatója, Susie Green úgy véli: a transznemű emberek ugyanazokkal a megbélyegzésekkel néznek szembe, mint a melegek húsz vagy akár harminc évvel ezelőtt, amikor Harry édesanyja, Diana hercegnő azért küzdött, hogy az emberek tájékozottabbak legyenek a HIV/AIDS velejáróiról és kezeléseiről. Green éppen ezért érzi megtiszteltetésnek, hogy a herceg elismerte munkájukat, és felkérte őket, hogy a jövőben együtt dolgozzanak a Royal Foundationon belül.

„Úgy gondolom, a fiataloknak mindig nagyon fontos, hogy lássák, olyan hiteles és elismert emberek, mint Harry herceg, támogatja és meghallgatja őket, és tudomásul veszi a létezésüket.”

A Mermaids 1995-ben alakult, hogy a fiatal transznemű közösségért küzdjön, és szárnyai alá vehesse őket. A felmérések szerint a transznemű emberek fele tapasztalt már depressziót vagy szorongásos problémákat, míg ötből legalább négy diák bántalmazta már önmagát. A transznemű gyermekek közel fele pedig gondolt már az öngyilkosságra.

Harry herceg és bátyja, Vilmos fontosnak tartják a mentális egészség kérdését az Egyesült Királyságban, így az alapítvány keretein belül mindent megtesznek annak érdekében, hogy szexuális orientációtól és nemi identitástól függetlenül segíthessenek azoknak, akiknek szüksége van rá.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin