Hírek

Transznemű fiút tüntetett ki Károly herceg

Az Egyesült Királyságban a héten került sor a 2019-es Educational Achiever elnevezésű tanulmányi díj átadására. A Prince’s Trust jótékonysági rendezvényen Károly herceg az idei díjat egy transznemű diáknak adományozta.

 

 

A trónörökös Károly herceg 1976 óta segíti azon 11 és 30 év közötti fiatalokat, akik munkanélküliek, vagy esetleg nehézségeik adódnak tanulmányaik során anyagi vagy lelki problémák miatt. Az idei évben Károly herceg választása Jay Kellyre esett, aki ápolónak tanul Londonban. A Pink News beszámol róla, hogy Jay Kelly lelki problémái bár már korábban kezdődtek, mégis nemi megerősító műtétje után lettek egyre elviselhetetlenebbek, amiben az sem segített neki, hogy a családja nehezen tudta elfogadni döntését.

„Tizennégy éves voltam, amikor rájöttem, más vagyok, mint a többi lány, és elkezdtem megkérdőjelezni a nemi identitásomat. […] Az, hogy a családom nem viselte jól a változásokat, és a depressziómból adódó problémák oda vezettek, hogy nem olyan osztályzatokat kaptam, mint amikre szükségem lett volna. Amikor pedig javítani akartam őket, a mentális egészségem csak még rosszabb lett, és négy hónapig kórházban voltam. Annyira szorongtam, hogy alig tudtam elhagyni a házat, és csak a gondolata annak, hogy tömegközlekedéssel jussak el bárhová, teljesen megrémített. Rendszeresen kárt tettem magamban, és egyszerűen nem láttam a jövőmet.”

A Prince’s Trust Fairbridge programjának hála azonban Jay sokat fejlődött, és úgy érzi, az élete pozitív fordulatot vett. A program segít a résztvevőknek önbizalmat szerezni és előrehaladni az életükben, megtalálva a célt, amit elérhetnek a jövőben.

Jay történetét hallva sokan igazi példaképként tekintenek rá. Úgy érzik, Jay remek példája annak, hogy a Prince’s Trust milyen remek embereknek segíthet, hogy túljussanak a nehézségeiken és végre azt az életet élhessék, amit megérdemelnek.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb