Hírek

Transzformerekkel keverte a transzneműeket Vlagyimir Putyin

Javában zajlik Japánban a G20 csúcstalálkozó, amelyen a világ 19 legnagyobb gazdasága és az Európai Unió képviselői vesznek részt. Ott van Oroszország képviseletében természetesen Vlagyimir Putyin elnök is, akit a legutóbbi sajtótájékoztatón gazdasági mellett emberjogi kérdésekkel is szembesítettek az újságírók.

Nem meglepő, hiszen Oroszországban a mai napig hatályos az úgynevezett homoszexuális propagandát tiltó törvény (azaz az LMBTQ-közösség nem tüntethető fel jó színben a médiában), több városban száz évre betiltották a pride felvonulásokat és a sor hosszasan folytatható.

Putyin azonban üzeni: neki semmi baja az LMBTQ-közösséggel. Jól mutatja, mennyire is veszi komolyan saját szavait, hogy alaposan belezavarodott az egyébként is cinikus, transzfób mondandójába: “Már 5 vagy 6 nem van. Transzformerek… transz… nem is értem.

Aki kíváncsi, videón is megtekintheti:

 

Sarah Rainsford on Twitter

Putin expands on gender and LGBT rights. Says he has no problem with LGBT people – very relaxed. But, he goes on, ‘They’ve come up with 5 or 6 genders now. Transformers…trans…i don’t get it.’ https://t.co/CffG3dKZQn

 

hirdetés
Previous post

Engedélyezték a bostoni Hetero Pride-ot

Next post

A LEGO megépítette a világ legkisebb pride felvonulását