Kultúra

Transz tini bűvölte el a zsűrit a spanyol tehetségkutatóban

 

A 15 éves Aiden Botía a transz láthatóság fontosságát bizonyította a spanyol tehetségkutató, az Idol Kids műsorában. Azon túl, hogy a zsűrit elbűvölte a hangjával, a nézőket meghatotta a története.

A bemutatkozó videójában arról mesélt, milyen kihívásokkal kell a transz embereknek szembenézniük. Botía szerint a sokszínűség láthatósága elengedhetetlen, ha az elfogadás a cél.

„Transz fiú vagyok és ezt tudtam egész életemben.”

Önmaga elfogadásáról beszélve elmondta, hogy azért sem könnyű, mert az egész a változásról szól, és minden változás félelmetes. Eleinte nem is mert beszélni a szüleinek a nemi identitásáról, aggodalma azonban szerencsére feleslegesnek bizonyult, mert a családja támogatja és elfogadja. Ugyanakor Botía tudja, hogy nem minden transz gyerek esetében ez a helyzet.

„Az én környezetemben rengeteg az elfogadás, de vannak olyanok, akiknek nincs ilyen szerencséjük. Mindig van valaki, aki nem fogadja el, és ez összetett dolog. Nem te választod ezt. Nem fogadnak el, pedig te nem tettél semmit, és nem igazán érted az egészet.”

A fiatal énekes segíteni szeretne sorstársainak, ezért részt vesz egy olyan programban, ami az olyan transz fiúkat támogatja, mint amilyen ő is.

A színpadon Declan McKenna „Why Do You Feel So Down” című dalát énekelte (a videóban 3:28-tól), amivel bejutott a döntőbe.

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin