Hírek

Transz színésznőt szeretnének a rajongók az X-Men új Viharaként

Dominique Jackson neve és személye már jól ismert mindenkinek, aki látta a Pose című sorozatot, hiszen két évadon keresztül ő játszotta a legendás Elektra Abundance karakterét. Az eredetileg modellként dolgozó, Trinidad és Tobago-i származású transz hölgy hamarosan újabb produkcióban tűnhet fel – amennyiben sikeres lesz az X-Men rajongói által indított petíció.

A cél 15 ezer aláírás összegyűjtése és a szervezők jó úton járnak, hiszen már a 12 ezret is átlépték. A petícióval azt szeretnék elérni, ha a következő X-Men filmekben Vihar (Storm) karakterét Jackson játszaná – Halle Berry és Alexandra Shipp nyomdokaiba lépve. Vihar egyike a mutánsok csapatának, aki szuperképességével uralkodni tud az időjárás felett.

 

Dominique Jackson – Vihar

 

A 20th Century Fox és a Disney egyesülésével az X-Men franchise új arcokkal indulhatna újra, esélyt adva fekete transz színészeknek, ami javítana Hollywood rasszista  és transzfób múltján” – érvel a petíciót elindító Javier Enriquez, aki szerint Jacksonban megvan minden, ami Vihar karakteréhez elengedhetetlen: határozott fellépés, erős monológok és a színésznőt élettapasztalata is segíti, hogy a maximumot tudja kihozni az alakításból.

A most 45 éves Dominique Jackson hazájából, Trinidad és Tobagóból nemi identitása miatt menekült az Egyesült Államokba, ahol először hajléktalanként élt és szexmunkásként dolgozott, végül a kilencvenes évek első felében a Baltimore-i LMBTQ-közösségben és ball room szcénában figyeltek fel rá és ekkor indult el modellkarrierje is.

 

Csókjelenetek nélkül jöhet a Pose harmadik évada

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb