Hírek

Transz szépségkirálynőt koronázott Mexikó

Az idei volt a második év, hogy szépségversenyt tartottak transz nők részére. Ezúttal egy colimai szépségszalon tulajdonosa vihette haza a koronát.

Ivanna Cázaresé lett a dicsőség, hogy elnyerhette a második Miss Trans Beauty Mexico címet egy négyórás rendezvény során, melyet flitterek, csillogás és vörös fürdőruhák tettek még izgalmasabbá – írja a Pink News.

 

 

A huszonhét éves győztes 21 versenyző közül emelkedett ki olyan események során, mint a bikiniben történő megnyitó, a műsorszám, ahol minden nőnek regionális öltözéket kellett magára öltenie – Cázares választása egy tollakkal díszített leopárdmintás ruhára esett -, és természetesen a kérdések zuhataga, ahol többek között az emberi jogokra és a klímaváltozásra voltak kíváncsiak a zsűri tagjai.

A verseny ellenére Mexikó a világ egyik legveszélyesebb helye a transzneműek számára, melyet az is bizonyít, hogy 2013 és 2018 között legalább 261 transznemű nő esett gyilkosság áldozatául. A Miss Trans Beauty Mexico célja, hogy láthatóvá tegye a transznemű nőket, és ezzel együtt segítsen elérni a társadalomba való beilleszkedésüket, elfogadásukat.

Olyan üzenetet szeretnénk továbbítani a társadalomnak, mely tisztelettel adózik Mexikó transznemű női előtt” – nyilatkozta a győztes Cázares, aki máris közössége szószólójának érzi magát.

Az utóbbi években nem Mexikó volt az egyetlen, ahol transzneműek számára rendezett szépségversenyt, hiszen már Törökországban és Thaiföldön is volt rá példa. A Miss Universe pedig 2018-ban bemutatta első transznemű versenyzőjét, Angela Ponce-t, aki bár nem nyerte el a koronát, mégis történelmet írt, mint első transznemű résztvevője egy szépségversenynek, melyen mindeddig kizárólag cisznemű nők vettek részt.

 

Először lesz transznemű döntőse a Miss Universe szépségversenynek

 

hirdetés
Previous post

Melegbárba látogatott a kanadai miniszterelnök

Next post

Óriási rekordot döntött meg Lil Nas X slágere