Életmód

Transz pasival reklámoz a Mercedes

 

A Mercedes új reklámkampánya kisfilmek sorozatából áll. Az első epizódban a transz model, a Men’s Health címlapján is szereplő Benjamin Melzer mesél arról, hogy milyen volt transzneműként felnőni. A nőként született Melzerrel a híres német színész, Heiner Lauterbach beszélget:

“Soha nem gondoltam arra, hogy eldobjam az életemet. Soha nem voltak ilyen gondolataim. De azt tudtam, hogy nem bírom tovább.”

Melzer elmeséli, hogy fogalma sem volt arról, hogy vannak lehetőségei és kaphatna segítséget, csak küzdött az identitásával. Úgy érezte magát, mint aki csapdába esett egy szobában – látja a világot odakint, de nem tud ő is a részese lenni.

“De eljön az idő, amikor dönteni kell. Maradsz a szobában, vagy elindulsz és kilépsz az ajtón?”

 

A post shared by BENJAMIN MELZER (@egoshooter) on

 

A modell 23 éves korában beszélt a családjának és a barátainak arról, hogy transznemű.

“Azt reméltem, mindenki azonnal megérti, min megyek keresztül, és másnaptól már Bennek hívnak. De elfelejtettem, hogy azok az emberek 23 évig hívtak Yvonnének.”

Sok fájdalommal és könnyekkel járt, de szülei és a barátnője mindvégig támogatták, az előbújásától kezdve a nemi megerősítő műtétig.

“Nagyon sokáig kérdezgettem magamtól, miért én? Miért velem történik mindez? Aztán azt mondtam magamnak: most már nem számít, hogy miért. Küzdened kell azért, aki igazán vagy.”

 

 

(A videó német nyelvű, van hozzá bekapcsolható angol felirat.)

 

A Guide to Growing Up. – Folge 1: „Sei Du selbst.” mit Benjamin Melzer – Mercedes-Benz

23 Jahre lang kannte man ihn als Yvonne. Bis er eine Entscheidung traf, bei der es kein Zurück gab. Heute ist Benjamin Melzer Model und hat es als erster deutscher Transgendermann auf das Cover der Men’s Health geschafft. Heiner Lauterbach hat mit ihm über das Erwachsenwerden gesprochen – und darüber, was es heißt, für die eigene Identität zu kämpfen.

 

(GayStarNews)

 

WAX in the City header

Hozzászólások

Previous post

Az izmosabb férfiak kevésbé támogatják a társadalmi egyenlőséget

Next post

Szélsőjobbosok akarják megakadályozni a Budapest Pride-ot