Kultúra

Transz monodráma és kiállítás a Bakelitben!

Ónodi Adél napjaink egyik legfontosabb transznemű aktivistája. Vagyis ne szerenykedjünk: Magyarország valaha volt egyik legnagyobb aktivistája. A főszereplésével színpadra álmodott Dear Future Me című monodrámát és a róla szóló kiállítást most a Bakelit Multi Art Centerben nézhetjük meg.

Adél 1995-ben született egy magyar kisvárosban. Már kiskorában érezte, hogy más mint a többiek – később rá is jött miért: bár fiú testbe született, valójában lány. Nagyon érdekelték a művészetek is. Ez pedig csak rátett arra, hogy Adélra furcsán néztek. Ez pedig még a legenyhébb kifejezés. Adélra borzasztó nehéz évek vártak. Aztán eltelt jónéhány év, 2017 lett és Adél bilológiailag is nővé vált. Majd aktivista egy hiperérzékeny országban, hazájában, míg el nem költözött Németországba, hogy megvalósítsa álmát: énekesnő és színésznő legyen.

 

 

A Bakelit Multi Art Centerben színésznőként lép színpadra a Dear Future Me című monodrámával.

“A test a lélek függvényében változik. Van, aki hosszú utat jár be, hogy közelebb kerülhessen saját identitásához. Az előadás egy utazást idéz fel, amelynek során az én és a test kapcsolatba lépett egymással.
Ezzel az estével lehetőséget kínálunk arra, hogy előrébb lépjünk egymás megértése és elfogadása felé.”

A monodráma után a helyszínen megtekinthetők Szabó Csilla Adélról készüét fényképeit, portéktól kezdve aktokig.

Október 19-én az előadás után egy nyitott beszélgetésen a közönség is felteheti kérdéseiit Adélnak. A beszélgetést Varga Mara Anna moderálja.

Ónodi Adél: Dear Future Me
Bakelit Multi Art Center
Budapest, 1095, Soroksári út 164.
Október 18. 20:00
Október 19. 20:00
Facebook-esemény itt!
Jegyek itt!
hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés