Nagyvilág

Története során először lesz nyíltan queer szóvivője a Fehér Háznak

Karine Jean-Pierre lesz a Fehér Ház új szóvivője, amikor Jen Psaki jövő héten távozik posztjáról – jelentette be Joe Biden elnök csütörtöki nyilatkozatában. Jean-Pierre lesz az első afro-amerikai és nyíltan LMBTQ személy a poszton. Jean-Pierre jelenleg a Fehér Ház sajtófőnök-helyettese – számol be a CNN.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AP (@apnews) által megosztott bejegyzés

 

Karine nemcsak a szükséges tapasztalatot, tehetséget és feddhetetlenséget hozza magával ebbe a nehéz munkába, de továbbra is élen jár majd a Biden-Harris-kormányzat munkájáról szóló kommunikációban” – fogalmazott Biden a közleményben, hozzátéve, hogy “Jen Psaki szabta meg a mércét a tisztesség, a tisztelet és az illem visszahozásában a Fehér Ház sajtótermébe“.

Jean-Pierre hivatalosan Psaki utolsó napját követően, azaz május 13-án kezdi meg munkáját. A CNN áprilisban számolt be arról, hogy Psaki azt tervezi, hogy az MSNBC adónál felajánlott munkáért távozik, bár egyébként is annak idején megfogadta, hogy csak egy évig tervez szóvivőként dolgozni.

Tavaly májusban Jean-Pierre lett az Egyesült Államok történetében a második afro-amerikai nő, aki a napi sajtótájékoztatót tartotta. Biden hivatalba lépése óta a Fehér Ház vezető kommunikációs csapatában dolgozott, előtte pedig kampányának tanácsadója és Kamala Harris jelenlegi alelnök kabinetfőnöke volt.

Jean-Pierre élettársa Suzanne Malveaux, a CNN tudósítója, akivel együtt nevelik lányukat.

Ő lesz az első fekete nő, az első LMBTQ+ személy, aki ebben a szerepkörben szolgál, ami csodálatos, mert a képviselet számít, és ő sokaknak fog hangot adni, és lehetővé teszi és megmutatja sokaknak, hogy mi az, ami valóban lehetséges, ha keményen dolgozol, és nagyot álmodsz, és ez számít, és … ezt meg kell ünnepelnünk” – kommentálta Jen Psaki.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb