Hírek

Történelmi jelentőségű nyilatkozatot tervez kiadni az LMBTQ közösségről a Vatikán

Rendkívül nagy jelentőségű nyilatkozat készül Vatikánváros falain belül több hírforrás egybehangzó értesülése szerint. A tervezett szöveg a nemzetközi LMBTQ közösség mellett állna ki úgy, ahogyan arra a római katolikus egyház történetében még nem volt példa. De hogy pontosan mi is ez a tartalom, az egyelőre nem kristálytiszta.

 

Ferenc pápa fiatalok körében

 

Úgy tudni Ferenc pápa három felhívás valamelyikének (vagy akár többnek is) a kiválasztását mérlegeli. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • Szűnjön meg a homoszexuális büntethetősége azon országokban, ahol azt még a mai napig büntetőtörvény szankcionálja (hasonló célt szorgalmaz az ENSZ is) – ez több, mint hetven nemzetet érint és legalább hat olyant, ahol az azonos nemű párokra akár halálbüntetés is vár.
  • Kizárólag azon törvények elítélése, amelyek halállal büntetik a homoszexualitást – ez lenne az egyház részéről a “legóvatosabb” opció és Ferenc pápa az utóbbi időszakban egyébként is hangoztatta, mennyire elítéli a halálbüntetést.
  • A “legvalószínűtlenebb” pedig, hogy a Vatikán bejelenti, elismeri az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát. Azt azonban egyházi források is kizártnak tartják, hogy elfogadásra kerüljön a házassági egyenlőség.

Bármit is tartalmazzon a nyilatkozat, várhatóan április elején mindenképp kiderül.

Waliduda Dániel

 

Waliduda Dániel (@waliduda) * Instagram photos and videos

1,343 Followers, 431 Following, 503 Posts – See Instagram photos and videos from Waliduda Dániel (@waliduda)

 

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Újabb PrEP-et szedő férfit diagnosztizáltak HIV-pozitívként

Next post

Hétfőn jönnek a legjobb LMBTQ rövidfilmek a Toldi moziba