Hírek

Történelmi csúcson a melegházasság támogatóinak aránya az Egyesült Államokban

Közel öt évvel azután, hogy az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága döntésével az egész országban törvényessé tette az azonos neműek házasságát, soha korábban nem mért csúcsa emelkedett az egyenlő házasság támogatóinak aránya – derül ki a Gallup májusi felméréséből.

Közvélmény-kutatásuk szerint jelenleg az amerikaiak 67 százaléka tartja törvényesen elfogadhatónak az azonos nemű párok házasságát – hasonlóan magasan utoljára 2018-ban járt a mutató. Nagy utat kellett megtenni, hiszen ugyanez a szám 1996-ban még csak 27 volt és az elmúlt 24 év átlaga is csak 40 százalékot mutat.

 

A fotó illusztráció

 

Párthovatartozás alapján elmondható, hogy az emberi jogok fontosságának hangsúlyozása tekintetében évtizedek óta előrébb járó demokraták körében 83 százalék a házassági egyenlőség elfogadottsága, míg a jelenlegi elnököt, Donald Trumpot is adó republikánusoknál ugyanez a szám csak 49 százaléknál jár.

Érdekesség, hogy a Republikánus Párton belül a Trumppal legelégedettebbek táborában még ennél is kisebb a támogatók aránya, egy 2017-es felmérés szerint alig 37 százalék.

 

Minden, amit Donald Trump a beiktatási beszédében az LMBT-közösségről mondott

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb