Hírek

Történelmet írt győzelmével a profi transznemű bokszoló

Pat Manuel lett az első transznemű férfi, aki professzionális szinten bokszolhatott Amerikában – és még meg is nyerte a versenyt. 

Manuel mindig is a boksznak élt, és tudta, hogy ez teszi boldoggá, és ezzel is szeretne foglalkozni. Amikor azonban meghozta döntését a nemátalakítoműtéttel kapcsolatban, felmerült benne a kérdés, vajon transznemű férfiként le kell-e mondania szenvedélyéről – írja a Pink News

„Eredetileg női sportolóként kezdtem el bokszolni, mert ezzel próbáltam túljutni azon a nemi ’zavarodottságon’, amit akkor éreztem. Valójában a bokszolás miatt vártam ennyit a műtéttel, mert nem tudtam, hogy utána is ugyanúgy folytathatnám-e.”

A műtét után nem vehette fel egyből a kesztyűt, de amikor az Olimpiai Bizottság a 2016-os Riói Olimpiai Játékok előtt engedélyezte, hogy transznemű versenyzők is indulhassanak, jóváhagyták Manuel engedélyét. 

Ez azonban még mindig nem tette teljes mértékben boldoggá, hiszen transznemű férfiként nehezen talált magának ellenfeleket a ringben. Ezért és a harcok során szerzett sérülések miatt nem vehetett részt annyi mérkőzésben, mint ahogyan azt elképzelte. 

Idén mégis sikerült kemény munkájának köszönhetően eljutnia egy hivatásos bokszoló szintre, ahol győzelmet aratott, és köszönetet mondott ellenfelének is:

„Le a kalappal az ellenfelem előtt. Tényleg harcolt velem. Egész idő alatt komolyan vette a harcot. Végig igazi férfiként kezelt, és ezért minden tiszteletem az övé.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb