Hírek

Történelmet írt a leszbikus pár: ketten hordták ki gyermeküket!

Egy leszbikus pár történelmet írt, miután ők lettek az első nők, akik úgy vállaltak gyermeket, hogy mind a ketten kihordták a babát.

Ashleigh és Bliss Coulter most már egy egészséges, öthónapos kisfiú, Stetson édesanyjai a forradalmi megtermékenyítő kezelés után.

A petesejteket a 37 éves Blisstől nyerték, és laboratóriumi körülmények között termékenyítették meg a kiválasztott férfi spermájával. Az embrió ezután visszakerült Blissbe az első öt napra, aki így „inkubátorként” működött. Végezetül átkerült a 29 éves Ashleigh-be, mivel párja nem szerette volna kihordani és megszülni a gyermeket.

A leszbikus pároknak általában spermadonor segítségével adatik meg a gyermekvállalás. Egyikük kihordja kilenc hónapig a gyermeket, és megszüli, míg a másik nő úgymond örökbe fogadja.

 

Bliss, Ashleigh és kisfiuk

 

De Bliss és Ashleigh egyaránt részt szerettek volna venni az „előkészületekben”, ezért felkeresték Dr. Kathy Doody megtermékenyítési szakembert, akit egyik barátjuk ajánlott nekik. Dr. Doody mesélt nekik e különös, de korántsem új procedúráról, és azt is elmondta nekik, hogy még sohasem alkalmazták két édesanyán.

Rendszerint ugyanaz a nő hordja ki a gyermeket, akinek a petesejtjét felhasználták. De ezúttal a petesejt és az embrió Blisstől jött és utána áttették Ashleigh-be, éppen ezért Dr. Doody úgy hiszi, ezzel a két nő történelmet írt. „Abban a pillanatban, hogy megszületett, csak arra tudtam gondolni, hogy én vagyok a legszerencsésebb ember az egész világon, mert a fiam tökéletes minden tekintetben” – emlékezett vissza Bliss a brit Mirror magazinnak.

Pár nappal ezelőtt egy szintén amerikai leszbikus pár azzal került be a hírekbe, hogy két nap különbséggel hordták ki gyermekeiket:

Két nap különbséggel szült a leszbikus házaspár

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb