Hírek

Történelmet írt a leszbikus pár, akik együtt hordták ki kisfiukat

Meleg és leszbikus párok egyaránt gyakran élnek a mesterséges megtermékenyítés lehetőségével, ha szeretnének közös, vér szerinti gyermeket, de mostanáig nem volt példa olyasmire, ami egy brit párral történt. Jasmine és Donna Francis-Smith-nek két hónappal ezelőtt fiuk született, és a kis Otis fogantatása és kihordása példa nélküli módon történt – számol be az Independent nyomán az Index.

Bár nem egyforma ideig – amire az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem is nagyon van lehetőség -, de a kis Otisszal mindkét édesanyja terhes volt.

 

A boldog család

 

A svájci Anecova nevű cég “megosztott anyaság” nevű mesterséges megtermékenyítési procedúrájának köszönhetően Jasmine és Donna Francis-Smith a világon elsőként lehetnek mindketten biológiai szülői fiuknak.

A londoni Nők Klinikáján végrehajtott eljárás méhen belüli megtermékenyítéssel kezdődött: Donna Francis-Smith-től petesejteket vettek, majd azokat speciális kapszulákba téve visszahelyezték a nő méhébe és ott történt az in vivo megtermékenyítés (IVF). A megtermékenyített petesejteket 18 órán át hordozta méhében Donna, majd az orvosok átültették azokat Jasmine méhébe.

Az eljárás után a beültetett petesejtek egyike meg is fogant – ami hatalmas szerencse, ugyanis az IVF eljárások negyede szokott sikerrel járni. Jasmine Francis-Smith végül gond nélkül kihordta és meg is szülte Donnával közös fiukat. “Érzelmileg mindenképp közelebb hozott bennünk mindez” – mondta Donna.

 

Previous post

Már több mint 200 ezer aláírásnál tart a petíció a házassági egyenlőségért Kínában

Next post

Tízparancsolat turistacipőben – Ezekre figyelj egy németországi utazás során