Életmód

Történelmet írt a Disney meleg karaktere

Történelmet írt a Disney Channel Andi Mack című sorozata, miután egyik fő karaktere nyíltan és félreérthetetlenül felvállalta szexuális orientációját.

A fiatal tinédzserekről szóló sorozat szereplője, Cyrus már korábban is felvállalta magát barátai előtt, ám ezúttal sikerült megfeledkeznie korlátjairól és a legegyszerűbb módon szavakba öntenie vallomását – számol be róla a PinkNews.

A 13 éves fiú egy zsidó gyászszertartást választott az alkalomhoz, ahol nagymamáját búcsúztatták. Barátai is mellette voltak, mint életének minden fontos eseményénél, és bár eleinte bizonytalan és tanácstalan volt, hogyan is kellene felvállalnia magát egyik barátja, Jonah előtt, végül a legegyszerűbb és legaranyosabb módot választotta a menü felsorolása közben.

Az töltött hal – azt inkább hagyd ki – és meleg vagyok.

A készítők természetesen adtak nekünk pár idegőrlő másodpercet mielőtt megtudtuk volna, vajon Jonah, aki iránt Cyrus sokáig gyengéd érzelmeket is táplált, hogyan is fog reagálni.

Igen?… Oké, szuper.

 

 

A rajongók visszaemlékeztek rá, milyen is volt az a pillanat, amikor Cyrus először beszélt melegségéről: akkor könnyek között hozakodott elő a témával, és azt mondta, furának, másnak érzi magát. Ehhez képest mindenki láthatja, a Disney Channel karaktere mekkora fejlődésen ment keresztül. A megszeppent fiú, aki halálra volt rémülve barátai reakcióitól, most végre magabiztos lett.

A kommentek között többen is akadtak, akik talán a Disney Channel egyik legfontosabb pillanatának könyvelték el a jelenetet, mivel ezzel megmutatták a fiatalabb gyerekeknek, akik azt hiszik, valami nem stimmel velük, hogy semmi baj nincs azzal, ha valaki olyat kedvelnek, aki a saját nemükhöz tartozik, ahogy azzal sincsen probléma, ha kimondják azt a szót, hogy meleg.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Eltünteti az LMBTQ tartalmat az iskolákból Brazília elnöke

Next post

Ezt nézd a moziban februárban!