Hírek

Történelmet ír a Disney első LMBTQ főszereplőjével

Biszexuális történetszállal gazdagodik a Disney Channel idén januárban indított The Owl House című rajzfilm sorozata – erősítette meg a csatorna. A történet főszereplője a 14 éves dominikai-amerikai Luz Noceda, aki egy alternatív világba tévedve boszorkányokkal, démonokkal és más gonosz teremtményekkel veszi fel a harcot.

 

Luz és Amity

 

A bejelentés azért nagy jelentőségű, mert soha korábban nem volt LMBTQ-főszereplője Disney-rajzfilmnek. Ha a pletykáknak hinni lehet, az eheti, Enchanting Grom Fright című epizódban romantikus kapcsolat épül ki Luz és osztálytársnője, Amity között.

Mióta az Owl House-t készítem, mindig is szerettem volna egy szalagavató epizódot, amely a személyes élményeimre épül” – írta Twitteren Dana Terrance, a műsor megalkotója. “Amikor zöld utat kaptunk, a Disney néhány vezetője közölte, hogy NE merészeljek semmilyen bi, meleg, vagy leszbikus szálat bemutatni a csatornán.” A hozzáállás néhány hónap alatt is sokat változott a Disney falain belül és Dana ma már elmondhatja, hogy az új vezetőség teljes támogatását élvezi, állhatatosságának köszönhetően pedig meg tudta rajzolni Luz és Amity románcát.

A hírt nemcsak a rajongók, de számos szakmabeli is üdvözölte. Volt, aki elmesélte, hogy annak idején, amikor a Disney-nél dolgozott, ugyanez elképzelhetetlen lett volna.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb