Itthon

Törölte a YouTube Dúró Dóra darálását

 

Múlt héten sajátos performanszt adott elő Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa. Egy sajtótájékoztató keretében ledarálta a frissen megjelent Meseország mindenkié című kötetet, csak mert hátrányos helyzetű főszereplői között LMBTQ karakterek is megjelennek. Miután a politikus erről szóló Facebook- és Instagram-posztjai eltűntek (az nem világos, hogy önszántából, vagy a közösségi média törölte), most már a YouTube-on sem érhető el a felvétel:

Ezt a videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube Általános Szerződési Feltételeit

– ez a szöveg fogadja azt, aki elindítaná a lejátszást. Ha a videó el is tűnt, a mindenféle homofób tartalmú petíciógyűjtést pénzgyűjtésre használó CitizenGo szintet lépett, és a könyvesboltok dolgozóinak zaklatására buzdít. A zaklatás már ott tart, hogy a kötetet árusító könyvesboltokba személyesen is bemennek a megvezetett emberek, ahol az eladótól követelik a mesekönyv forgalmazásának leállítását.

 

Ezt a helyzetet elégelte meg az Apa&Apu blog két apukája, Marci és Ádám, akik egyfajta országos kedvességi akcióra biztatnak. Az Instagramon arra kérnek mindenkit, hogy egy apró ajándékkal (sütemény, csoki, kávé, stb.) ajándékozzuk meg az Írók Boltja, a Massolit könyvesbolt, a Pagony és Líra könyvesboltok és a Book24 pontok dolgozóit, amiért a polcokon tartják a Meseország mindenkié kötet, és mutassuk meg, hogy hálásak vagyunk – és sokan.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb