Hírek

Török imám – A szakáll nélküli férfiak könnyen összekeverhetőek a nőkkel

E magvas gondolatot Murat Bayaral imám osztotta meg a nézőkkel egy vallásos törökországi televízióban. A hosszú hajú férfiakra külön kitért, szerinte őket nem lehet szakáll nélkül megkülönböztetni a nőktől, és ilyenkor az óvatlan férfiakban helytelen gondolatok ébrednek. Szerinte két olyan rész van a férfitesten, ami megkülönböztet a nőkétől és egy közülük a szakáll.

Murat Bayaral

Az interjú egy olyan időszakban született, ahol a hatalom egyre meszebb kerül az 1923-as  alkotmányban foglalt szekuláris Törökország eszméjétől: a közelmúltban kivették az alaptantervből az evolúciót és újból egedélyezték, hogy fejkendőt hordjanak a lányok az iskolában, a miniszterelnök-helyettes pedig nyilvános beszédben ítélte el az utcán hangosan nevető nőket.

hirdetés

Nem Bayaral az egyetlen vallási véleményformáló, aki így vélekedik. Korábban az orosz óortodox egyház (1666-ban váltak ki az orosz ortodox egyházból) vezetője, Kornili metropolita jelentette ki, hogy a szakáll védelmet ad a homoszexualitással szemben. Szerinte Isten okkal teremtett szakállt a férfinak és hordania is kell azt annak érdekében, hogy ne keveredjen homoszexuális kapcsolatba.

Kornili metropolita a tagadhatatlanul szakáll nélküli Vlagyimir Putyin orosz elnökkel

Álláspontját valószínűleg anélkül alakította ki, hogy olvasta volna azt a közvélemény-kutatást, amely 1577 ember bevonásával készült és állítása szerint a melegek jobban vonzódnak az arcszőrzetet viselő férfiakhoz.

Previous post

Újabb szigeten szavazták meg az azonos neműek házasságát

Next post

Fotósorozat - 11 tökéletesen félreérthető ajándék gyerekeknek